Hej allesammans!

Vi har rullat igång ”resan” tillsammans och har startat en ny termin. Kul med nya ansikten och kul med mycket god och härlig energi från många som är med oss denna resa! 

Rutiner och strategier

Nu när vi är igång gäller det att ha lite koll på saker som gör ”färden” lättare, smidigare och bättre. 

Därav behöver vi se till så att rutiner för laddning av iPads kommer igång och göra rutinerna så att dessa alltid är med till skolan.

Nya scheman gör att tider kan vara knepiga och det görs fortfarande små justeringar. Då är det viktigt med strategier som ger lite tidsmarginal när det är möjligt eller snabba strategier när det är knappt om tid ex från bussen.

För att orka hålla den nivå som är möjlig kan det vara klokt att ha mellis vissa dagar. Hitta bra strategier även för detta så blir eftermiddagarna bättre.

Vart efter kommer fler läxor/prov in i Meitner och då är det bra att redan nu få igång sin planering. Vad är den klokaste rutinen nu? Fundera och fråga om tips om du behöver!

SO & EN

Merkurius söker nu personer som har kontakter i Usa eller själv kan bidra med kunskaper om detta land. Vi har en hel termin framför oss där vi på olika sätt vill knyta det vi gör till detta land och det skulle verkligen kunna berika det vi gör om vi får hjälp med ”utblickar” i detta land!

På vägen kommer vi väva in idéer och frågor från er elever och hur detta kommer se ut/visas kommer vi också hjälpas åt med. 

Mentorstiden

Här i starten har vi dels fokuserat på att hitta förbättringar på skolan gällande regler, aktiviteter, miljö mm. Klassråd är formen och ni elever har redan några idéer framåt. Under mentorstiden har vår Likabehandlingsplan varit vårt andra fokus nu i början. Vad innehåller den och framför allt vad kan alla bidra med för att vår skola ska bli än tryggare och än bättre!

Föräldramöte

Nu kommer ny chans att få träffa alla andra vårdnadshavare i Merkurius och så klart oss mentorer.

Vi bjuder in till ett möte med lite info och en stor dos diskussioner. Vi har 2 områden vi kommer beröra av olika karaktär. Det ena handlar om ungdomar och risker kopplade till gängkriminalitet (se kurators utskick och för den som har möjlighet läs DN-reportage i veckan på temat). Det andra området är mind set och dess betydelse/inverkan på människor/ungdomars sätt att möta olika situationer. I båda dessa områden är vårt mål att dela erfarenheter och se om vi kan hitta vägar där vi kan hjälpas åt framåt!

Inför utvecklingssamtalen

Vecka 40 må-on har vi terminens viktigaste möten. I skolan lägger ni elever grunden och hemma vässar ni sedan era tankar. Väl på mötet ser vi till att alla på plats är med och skapar de bästa vägarna framåt på denna del av resan.

I slutet av v.37 lägger vi mentorer ut samtalstider för bokning!

Prao

Äntligen är det dags för prao! En chans att vidga vyerna och få bättre koll på hur det ser ut ”där ute i Världen”. Vecka 46 är praoveckan. Det betyder att det är dags att leta praoplats nu. Senast fredag v.43 skall praolappen vara inlämnad och påskriven. Denna kommer finnas tillgänglig nästa vecka via utskick i Meitner.

Vi i Merkurius teamet önskar er en fantastisk helg och en fin septembermånad!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *