Hej på er alla i Mars!

Vilken start vi har haft på det här läsåret! Det är så roligt att se hur ni umgås med varandra och är nyfikna på det vi ska lära oss. Ni är helt enkelt bäst! Vår omtalade cykelutflykt bjöd på mycket som man kanske inte önskar men vi tog oss runt med 52 barn trots allt, även om vi alla inte tog oss runt på cykel. Tror vi kommer komma ihåg vår cykelutflykt länge! För att vi inte skulle ha så många missöden under utflykten hade vi tränat stenhårt på cykelvett. Allt från hur man ska kommunicera till sina medtrafikanter när man sitter på en cykel (t ex stopp och sväng) till en övningsbana där vi tränade på allt från att cykla så långsamt som möjligt till mer terräng och skarpa kurvor. Trots detta hände det som ni vet en hel del men det löste sig trots allt! Sedan var det bad på Södersved också och det här året fick ni simma ut till hopptornet vilket gjorde flera av er glada!

No

I No:n har vi börjat med området kemi och miljö. Vi har börjat se över de kemiska processer som finns runt om oss, som bara sker utan att vi ens tänker på det. För hur ser vattnets kretslopp ut? Hur fungerar det när nya ämnen bildas? Och vad händer egentligen när ett djur dör, var tar allt vägen? Det är några av de frågeställningarna vi ska undersöka och försöka få svar på.

Teknik

I tekniken har vi startat vårt nya projekt – Att bygga en lampa. Återbruk är av stor vikt här och lampskärmar ska skapas just genom sådant vi inte använder längre, kan hittas i naturen eller annan återvinning. Vi kommer också konstruera en lampsladd, med både strömbrytare och lamphållare. Slöjden kommer också vara involverad i detta projekt.

Matematik

Vi kör nu på för fullt med positionssystemet där vi nu har blivit introducerade för tiotusental och hundratusental. Talen blir större än vad vi är vana vid så det är en utmaning. Våra matematiklektioner är färre än förra året, men de pass vi nu har är längre vilket har varit jättebra för klassen då alla hinner färdigt. Nytt för i år är att det kommer vara en matematikläxa i veckan med start nu på fredag. Läxan publiceras på Meitner och är baserad på det som vi arbetar med just nu.

Med vänlig hälsning

Team Mars

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *