Då var vi igång, igång med högstadiet, igång i Ladan och vi har hunnit med massor redan fast vi bara gått i skolan i 3 veckor. Vi är så imponerade över er start. Vi förstår att det är pirrigt, spännande, kanske lite skrämmande men förhoppningsvis mest kul att börja högstadiet. Ni har gjort starten med den äran! Ni är vänliga, inlyssnande, inbjudande och ni har tagit er an alla våra regler på ett jättebra sätt.

Vi startade hela läsåret med en schemabrytande vecka. Vi hade uppstartsdag, 12-grupper i Ladandagen, TURF på Blockhusudden, Flykten från Lemshaga och en dag bara för oss själva.

Det kan vara lite pirrigt att börja ett nytt läsår och för er, ett nytt stadie med att blanda elever från hela högstadiet. Detta är ett av våra sätt att få ihop alla barn i Ladan. Att man får chans att lära känna varandra, både som person men också som något så enkelt som att veta varandras namn. Under 12- grupperna i Ladandagen och TURFEN på Blockhusudden var ni just i blandande grupper. Det var elever både från Venus, Merkurius och Solen och ni hade alla uppgifter att lösa tillsammans.

Vi gick vidare från blandade grupper i hela högstadiet till att bara få vara vi och lära känna Ladan bättre. Ni fick spela spel i hjärtat, lära er hur man spelar Princess och pratat om sommaren utifrån vårt pedagogiska verktyg “Headlines”. Detta innebar att ni med ett ord fick summera sommaren. Det avslutades med att vi alla fick smaka på er/vår egenbakade äppelpaj gjord på äpplen från skolgården. Pajen hade ni fixat ihop i grupper under dagen.

Sista dagen för den schemabrytande veckan hade vi en temadag utifrån SO och idrott. Vi blev indelade i grupper och ni skulle återigen lösa uppgifter ihop. Dessa uppgifter fanns utplacerade på olika ställen runt Lemshaga, ibland ganska otillgängligt. Vi skulle inte bara lösa uppgifter, vi var också tvungna att hålla oss undan, inga andra fick se oss. Det gjorde att vi ibland fick kasta oss hejdlöst ned i diket om någon kom förbi på cykel, om vi hörde något prassla eller vad det nu kunde vara. Det var en supermysig dag i små grupper. Tack för denna dag men också TACK, tack för alla dessa dagar!

Vi har nu kommit in i de “vanliga” skoldagarna med lektioner och raster. Alla elever har nu fått sin iPad. Vi vill påminna de som ännu inte skrivit på avtalet för hemlån att göra detta så alla kan få med sig sin iPad hem. Är detta inte påskrivet behöver de tyvärr vara kvar i skolan. Vi påminner också att fylla i förväntansavtal, namn- och bildpublicering osv.

Håll koll på Meitner. Det är där vi lägger upp alla information, som läxor, prov, vad vi gör på lektionerna, LPP, aktivitetsdagar etc.

Kommande:
11/9 Lemshagaspelen
17/9 Föräldramöte
30/9 + 1-2/10 Utvecklingssamtalsdagar på em
V 44 Höstlov

Njut utav en skön helg i värmen så ses vi på måndag igen
Henrik, Madelene och Marie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *