Hej alla i Jupiter! 

Tänk att vi nu gått tre hela veckor i skolan, tiden går verkligen fort! Vi har börjat lära känna varandra och arbetet i klassrummen är i full gång. Det är mycket att hålla koll på: nytt schema, nya ämnen och olika långa raster. Vi hjälps åt och hittills går det riktigt bra. Vi hade en superhärlig utflykt igår med bad och lek. 

Månadens fokus är just att jobba på att lära känna bättre varandra och att tillsammans hitta rätt i alla nya rutiner. 

Ämnesinfo 

I matematik jobbar vi med negativa tal, romerska talsymboler och nästa kapitel handlar om addition och subtraktion.

I engelska har vi startat upp i vår bok Learn English vilket är ett läromedel med allt man kan önska i engelskundervisningen. Alla kommer lära sig massor även om det för vissa känns lite svårt just så här i början. Läxstarten kommer att förläggas till vecka 38 då alla böcker ännu inte kommit. 

I SO har vi börjat med geografi, Norden. I starten jobbar vi med kartor och kartboken. Sedan kommer vi att jobba med ett land i taget, med frågor och svar. Vi följer 2 geografer som åker runt i de 5 nordiska länderna, serien heter Geografens testamente.

I NO har vi börjat jobba med skogen, skogens alla invånare, rovdjur och bytesdjur, fotosyntes, nedbrytning mm

I svenska är det läsa och skriva som gäller. Vi lyssnar även på en serie som heter Hamskiftarens resa.  Inom en snar framtid kommer kartläggning av läsningen genomföras för att upptäcka styrkor och eventuella utmaningar som vi behöver jobba extra med. Just nu skriver eleverna mycket för hand och vi tränar på handstil och att det ska bli mer och mer “bekvämt” att hålla i pennan. 

Sammanfattande kom ihåg: 

Grön grupp 

  • idrottskläder med torsdag och fredag. Vi är ute till höstlovet 
  • Engelskaläxa startar vecka 38 med att delas ut på tisdag och lämnas in/förhörs måndag vecka 39. Ny läxa vecka 40 med utdelning och inlämning på samma sätt. 
  • frukt till rasten 

Röd grupp

  • idrottskläder med tisdag och fredag. Vi är ute fram till höstlovet.
  • engelskaläxa startar vecka 38 med att läxan delas ut onsdag och lämnas in onsdag vecka 39. Nästa läxa: vecka 40 med utdelning och inlämning på samma sätt.
  • frukt till rasten

Vi önskar alla en toppenhelg! 

/ Elisa, Emma, Krister och Lotta 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *