Hej alla i Jupiter!

Vilken härlig höst vi haft med en massa roliga inslag.

På mentorstiden på måndagar har vi promenerat i det fina höstvädret. Andra aktiviteter utanför klassrummet har varit bad i Södersved och en vandringsdag i omgivningarna. Dock var inte vädret helt på vår sida.

Nu är också alla utvecklingssamtalen klara och det har varit väldigt trevligt att träffa alla elever och föräldrar. Nu är det bara några veckor innan det är höstlov.

I No jobbar vi vidare med skogen. Vi har varit ute i skogen och tittat på närmiljön, ritat av en naturruta och tittat på vilka färger det finns i löv.

Vi har också tittat på vilka olika färger det finns i olika tuschpennor.

Tekniken har vi pratat om att vara smart i trafiken, cykelns historia och ritat en skiss i tre vyer.

I svenskan kommer vi satsa på läsningen ett tag framöver. Många behöver träna sitt läsflyt och det är viktigt att läsa en stund i skolan och hemma, varje dag. Fram till höstlovet ska vi läsa en gemensam bok som heter Den magiska kepsen. Vi kommer att variera mellan egen läsning, högläsning och läsning i grupp. 

So börjar vi närma oss avstämningen om vårt Norden arbete. Vi kommer att träna på bedömning uppgifterna i skolan och även göra alla bedömnings uppgifter i skolan. Detta gör vi under v 42-43.

Efter lovet börjar vi med religion.

Idrotten är vi ute till höstlovet, tänk på att skicka med lite varmare kläder. Vi kommer att jobba med orientering fram till höstlovet. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *