Hej allesammans!

Vår resa tillsammans har nu nått fram till nya destinationer där vi fått chansen att bla samtala med varandra och diskutera vart resan faktiskt ska innehålla och vad man vill få ut av resan. Utvecklingssamtalen som vi haft ger verkligen goda chanser till detta och tack för alla intressanta samtal vi haft denna gång! Nu kan vi tillsammans göra denna resa än bättre!

För er föräldrar finns det fler fina chanser att vara med och samtala och diskutera och denna gång med andra tonårsföräldrar och oss som jobbar på skolan. Ni är alla inbjudna av rektor/skolan till den nya ”Mötesplats Lemshaga”. I bilagan (nedan) kan ni se mer om detta och anmäla er!

Våra mentorstimmar har som vanligt haft lite olika fokus. Ett har så klart varit att lägga grunden för utvecklingssamtalen. Med dessa vill vi ge alla chansen att få en bättre bild av läget och vem man är som elev/individ. Det ger också chansen att öva på att leda samtal och hålla i en diskussion om viktiga saker.
Ett annat fokus har handlat om vår Likabehandlingsplan där vi velat lyfta fram delar i denna med hjälp av film. Det är vi som skapar filmerna och mottagarna är bla åk 5 som ska ta del av dessa för att jobba vidare med innehållet i denna viktiga plan. En annan del av samma plan och något som vi också jobbat med är hur vi kan skapa bra förutsättningar i våra klassrum. Vi studerar vad som är med och påverkar och hur vi alla kan vara med och bidra.

Det är inget snack om vilket land vi haft mest i fokus under senaste tiden under So-lektionerna och engelska-lektionerna. USA är landet och vi söker orsaker till landets rikedom som en del men vi vill också få bättre koll på detta land som av många anses som världens mäktigaste land. Av den anledningen riktar vi därför oss här näst mot presidentvalet i detta land. Samtidigt som vi jobbar med detta kommer vi se till att vi har koll på hur val och demokrati går till på andra ställen som t ex Sverige, EU och andra länder. På vägen kommer vi också att samla på oss viktiga pusselbitar om det som kallas mänskliga rättigheter. Vi behöver inte ens byta land för att kunna studera dessa rättigheter men vi kommer få utblickar till olika delar av världen också.  

Vi närmar oss så smått Prao-perioden och fler och fler kommer glada och meddelar platser där man lyckats få en plats. Fredag 25/10 är sista dagen för att lämna in sin prao-lapp. Efter detta väntar intressanta nya erfarenheter (v.46). Under denna period kommer ni elever få chansen att testa på saker ni troligen inte gjort tidigare och ni kommer med de uppgifter ni har med er få möjligheten att få reda på mer om vad det innebär att vara i yrkeslivet. Spännande & kul!

Det har varit mycket aktivitet bland klassföräldrarna och de har dels varit på plats och talat om Gotland, dels ordnat försäljning, dels ordnat helgaktivitet och nu senast styrt upp så elever kan vara med och välja nästa engagemang. Kul att se allt engagemang!

Vi hoppas att alla får en härlig och vacker oktober!!

/Merkuriusteamet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *