Vi går in i hösten och ur den varma sensommaren
Vi går in i hösten med all sin färgprakt
Vi går in i hösten med sin stundande halka
Vi går in i hösten mot de annalkande muntliga nationella proven.
Vi går in i hösten och krystar fram en anafor för att lyfta att vi tränar på retoriska figurer när vi skriver sommarprat i svenskan. 

Mer pretto än så lovar jag att inte bli idag…

Under växlingen september och oktober har Solen fått möjlighet att lyssna på en presentation av Värmdö kommuns närvaroexpert Jörgen Tullberg. Det är inte alltid vi fristående skolor kan ta del av föreläsningar från kommunen så vi är väldigt tacksamma för detta. Jörgen har pratat om varför vi i skolan månar om att främja närvaro men även hur elever kan stötta andra elever som har haft frånvaro av olika anledningar. 

Under matematiklektionerna har klassen tagit sig an området sannolikhet och statistik. Vi fortsätter med detta under några veckor till. 

Under nästa vecka avrundas samhällskunskapen med fokus på samhällsekonomi med ett prov. Fokus ligger även på det stundande valet i USA. 

Under engelsklektionerna jobbar vi vidare med grit och mindset, blandat med grammatik och språkregler. Vi fortsätter diskutera olika saker för att bygga upp inför nationella v 46. Ni är fantastiska på att hålla igång ett samtal nu och ni använder verkligen era strategier och språkkunskaper. Dessutom visar det sig att ni är fantastiskt grymma skådisar. När ni svarade som någon annan så skrattade läraren så tårarna skvätte! Tack för stor humor!

The power of Yet! Vad innebär det? Förklara för era vuxna och se vad de säger.

Vi vill tacka för alla utvecklingssamtal under den senaste veckan. Vi mentorer kommer stämma av med varandra och övriga lärare under nästa vecka så att tankar som har lyfts delas med berörda.

Vi vill även passa på att tacka för lånet av era härliga ungdomar under vår hängkväll på Hällen. Det blir lite lättare att påminna om skiljetecken i språk eller tydligare redovisningar i matten när man även har slagit upp tält i beckmörker eller grillat marshmallows och sjungit en låt framför brasan.

Här nedan ser ni en inbjudan till Mötesplats Lemshaga (det finns säkert ett bättre sätt att bifoga denna bild så att ni slipper allt runt omkring men just nu lyckas jag inte).

Allt gott!

Vänligen
Maria, Malin och Fia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *