Nu har vi verkligen kommit igång på allvar efter de första veckorna, och man kan märka att pulsen har höjts en aning. Era barn är inne i sitt arbete, och nu börjar vi ställa lite högre krav, både vad gäller ansvar och arbetsinsats. Det är spännande att se hur alla tar sig an de nya utmaningarna! Vi ser ett stort engagemang och härlig energi i klassrummen, och vi fortsätter att fokusera på att utveckla både kunskaper och självständighet inför den kommande tiden.

.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Ska%CC%88rmavbild-2023-08-31-kl.-15.33.20.png

En farfar, två pappor och två söner går på fotbollsmatch ihop. Hur många biljetter köper de totalt?

.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Ska%CC%88rmavbild-2023-08-31-kl.-15.14.14.png

Teknik är mer än bara maskiner och apparater; det är kreativitet i rörelse och innovation i praktiken. I teknikundervisningen får du möjligheten att utforska hur människans uppfinningsrikedom har format vår värld och hur du kan vara en del av att forma framtiden. Från de enklaste uppfinningarna till de mest avancerade teknologierna – teknik är det som kopplar samman fantasi och verklighet.

Oavsett om du drömmer om att bli ingenjör, uppfinnare, designer eller bara är nyfiken på hur saker fungerar, så kommer tekniklektionerna att vara en verktygslåda för framtiden.

Makey Makey ger möjlighet att uppmuntra elevernas kreativitet och problemlösningsförmåga. Det hjälper till att visualisera grundläggande principer inom elektricitet och kretsar på ett roligt och engagerande sätt. Genom att experimentera med olika material och konstruktioner kan eleverna lära sig om ledande och isolerande material, samt hur strömkretsar fungerar.

Här kommer ett axplock på era kreativa barn hittills har skapat 🙂

Så från att bygga pianon av frukter så gick vi vidare med att programmera ett spel om kroppens organ…

Nästa projekt vi ska göra är att skapa sin alldeles egna spelkontroll, den ska man i ett senare skede använda sig av i det spel man väljer att programmera…stay tuned!

.

Avslutningsvis kommer här en inbjudan till “Mötesplats Lemshaga”.

All info hittar du här

Ha en fantastisk helg! 
Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Andreas  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *