Hej!

Nu är vi redan i början av oktober och skolan är i full gång. Det har hänt mycket den senaste månaden, och vi vill dela några höjdpunkter med er.

Utvecklingssamtal och Lemshagaspelen

Under månaden har vi haft utvecklingssamtal, där vi har fått möjlighet att samtala med både elever och föräldrar om mål och utvecklingsområden. Det är alltid givande att få den stunden att reflektera över hur det går och sätta upp mål för terminen tillsammans.

Vi har också genomfört de årliga Lemshagaspelen, en av årets roligaste aktiviteter! Eleverna har fått testa på olika friidrottsgrenar och har verkligen visat god laganda, starkt engangemang och glädje trots det tråkiga vädret.

Polarna på besök

I veckan fick vi även ett mycket uppskattat besök från Polarna, som kom till skolan för att tala med eleverna. Det var en fin stund där eleverna fick möjlighet att ställa frågor och prata om aktuella ämnen som rör ungdomar.

Första provet och matematikscreening

Eleverna har under månaden skrivit sitt första SO-prov, och vi är imponerade av deras engagemang och arbetsinsats. Dessutom har vi genomfört en matematikscreening för att få en bild av varje elevs kunskapsnivå. Detta hjälper oss att bättre anpassa undervisningen framöver, och vi kommer att arbeta vidare med det resultatet under terminen.

Tryggheten i Ladan

Eleverna har gjort ett fantastiskt intryck på Ladan under de veckor som gått. Vi har gemensamt pratat om hur vi vill att Ladan ska vara en trygg och trivsam plats för alla, och eleverna har verkligen bidragit till en positiv atmosfär. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för att skapa en ännu starkare gemenskap.

Vad som väntar i oktober

Nu går vi snart in i oktober, och hösten börjar verkligen göra sig påmind. Temperaturen sjunker, löven skiftar färg och dagarna blir allt kortare. Det ger oss fina möjligheter att använda naturen runt skolan i undervisningen, samtidigt som vi också börjar blicka framåt mot höstlovet och kommande aktiviteter.

Vi ser fram emot en fortsatt spännande och lärorik termin tillsammans och vi tackar för ert fortsatta stöd.

Vänliga hälsningar,
Madelene, Marie och Henrik

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *