Merkurius veckobrev v.13

 

Hej Merkurius!

Nu har många elever börjat njuta av vårsolen och går ut på rasterna. Vi uppmanar alla att gå ut och andas lite frisk luft en stund, och tanka energi, då orkar vi mer! Nu är det vår i luften och påsklovet närmar sig med stormsteg.

 

VECKAN SOM VARIT

Vi hade mentorstid som vanligt på måndag morgon och sedan rullade det på enligt schema.

På mentorstimmen gick vi igenom prao och terminens mål (som valdes under utv.samtalet).
När det gäller PRAO påpekade vi att detta är sista veckan för att hitta en praoplats. Måndagen som kommer ska alla lämna in båda praolappar. Se till att ni gör det!
Sedan fick ni göra en mitterminsutvärdering då ni skulle fundera på hur det går med era mål hittills och vad ni behöver göra nu för att uppnå målen. Alla ska ha mailat sin utvärdering till sin mentor och vårdnadshavare.

 

VECKAN SOM KOMMER

Måndag
På måndagens mentorstimme ska alla lämna in båda PRAO lappar! Lapparna finns att hämta hos oss eller här (om ni har skrivare hemma).

Ungdomsmottagning – tisdag för Grön och fredag för Röd
Samma info gäller för båda klasser:
Ni ska till Ungdomsmottagningen i Gustavsbergs hamn på tisdag (Grön) och fredag (Röd). Den ligger på Tyra Lundgrens väg 6 (länk dit).
Ni ska samlas kl.8.20 utanför Ungdomsmottagningen, närmaste busshållsplats är Vårdcentralen. Ni slutar kl 10.00 och ska ta Buss 430 mot Eknäs brygga kl 10.16 till Lämshaga för att hinna med eran tredje lektion för dagen (SO/IDH). Dagen fortsätter därefter enligt schema.

Föräldramöte
Onsdagen den 5:e april klockan 18.00 välkomnas ni till terminens andra (och sista) föräldramöte. Vi får den här kvällen besök av vår syvkonsulent Daniel som under ca. 45 minuter kommer ge er matnyttig information kring nästa års gymnasieval. Ta gärna med er eventuella frågor som era barn har.
När Daniel är klar ägnar vi resten av mötet till den eventuellt kommande klassresan. Hur ser ekonomin ut? Finns det några färdiga förslag? Hur hanteras elever som absolut inte kan åka med? Vem gör vad och när?
Det här är några frågor som vi tror är bra om alla har funderat lite kring innan mötet.
Varmt välkomna!

 

ÖVRIG VIKTIG INFO

Klasskassan
Februarigruppen har i skrivande stund avslutat sin grillsåsförsäljning. Hoppas att alla sålt på bra och att de 500kr är insatta på kontot. Vi väntar med spänning på att få höra hur många sköna tusenlappar som skall adderas till klasskassan.
Marsgruppen hade ett längre möte i måndags och det ryktas om någon form av godisförsäljning, vilket skulle passa alldeles utmärkt nu när vi närmar oss påsk med stormsteg.

Praon
Veckorna rullar på och vi är snart där. Vecka 17 skall ni alltså ut i det verkliga livet under en vecka för att förhoppningsvis få en bra och tydlig inblick i hur arbetslivet fungerar. Många elever har redan gjort klart med praoplats, några har till och med lämnat in sina lappar medan en del fortfarande letar på.
Om du som förälder skulle kunna tänka dig att hjälpa till med en praoplats för någon/några elever tar vi tacksamt emot ett mail från dig. Några elever har det alltid lite svårare att skaffa sin egna plats så tveka inte att höra av er till oss mentorer.

 

KOMMANDE VIKTIGA DATUM

v.14, tisdag 4 april – Besök på Ungdomsmottagning f.m (grön)
v.14, onsdag 5 april – Föräldramöte. Information av Syv och klassresa.
v.14, fredag 7 april – Besök på Ungdomsmottagning f.m (röd)
v.15 – Påsklov
v.16, måndag 17 april – Lovdag
v.17 – Prao
v.18, måndag 1 Maj – Lovdag
v.19, onsdag 10 Maj  – Skolans dag
v.20, måndag 15 maj – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.21, torsdag 25 och fredag 26 maj – Lovdagar
v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Friluftsdag
v.24, måndag-onsdag – Schemabrytande dagar

 

Ha en trevlig helg i solen!

/ Maggie, Ann och Henrik

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']