Plutos veckobrev v. 22

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och värden / ansvar och inflytande

 

Bondgårdsprojektet
Veckan började med att vi övade på Bondgårdsmusikalen. För första gången övade vi med våra masker på! Det som återstår nu är “finslipning”, det vill säga vi behöver titta på detaljer som behöver bli ännu bättre. Tex. Vilka djur gör vad, vi behöver vara tysta mellan låtarna, öva extra mycket på sångtexter, göra i ordning den sista rekvisitan m.m. Det är inte långt kvar nu så mycket tid går åt till repetition. Veckan fortsatte i Bondgårdens tecken och vi gick under onsdagsförmiddagen till gymnastiksalen för att öva ännu en gång!

På fritids har barnen fortsatt plantera växter, de växer så det knakar. Dessutom har de som velat få skapa hästar i form av våra egna händer! Alltid roligt att få skapa med färg! Det var även ett perfekt lärtillfälle där vi samtalade om hästens delar: hovar, man, svans osv.

I veckan har vi summerat lite av vad vi lärt oss av Bondgårdsmusikalen. Vi har haft frågesport som handlat om bondgården. Bland annat har vi fått svara på hur vi får mjölk i våra glas. Barnen kunde tillsammans förklara och berätta hur mjölken kommer från kon, till fabriker och sedan till vårt glas. Vi har hittat paren, eller svarat på frågan om vilka djur som dricker mjölk, vilka djur förutom kon som vi kan hitta på en äng.

Under onsdagen fick vi själva gå på föreställning och se Lemshagas “Lilla kören” uppträda. Det var blandat elever från årskurs 2 och årskurs 3 som framförde låtar de övat på. Vi fick bland annat höra: Mamma mia, Banankontakt och Euphoria. Det var ett perfekt tillfälle för oss att träna på, men även känna på, hur det är att vara en bra publik. Bland annat pratade vi om att man är tyst, lyssnar, fokuserar på de som gör ett framträdande och klappar händerna när föreställningen är slutl

 

Besök inför Neptunus
I höst kommer det att vara 19 elever i varje klass, så under tisdagen fick vi besök av en ny elev som börjar hos oss till hösten. Vi visade hen runt och berättade vad vi har för regler på skolan. Det var kul att få träffa en ny kompis! Då vi även har två kompisar som ska sluta så kommer det komma ytterligare två till nya kompisar. Men vilka det är är inte klart i dagsläget.

Vi fick även träffa en av lärarna som kommer att ha en av klasserna till hösten, hon heter Ansi. Ansi hade med sig en påse med saker som beskrev lite vem hon är och vad hon tycker om. Med Ansi fick vi göra namnskyltar som ska pryda våra klassrum när vi kommer tillbaka efter sommaren. Barnen fick också möjlighet att ställa frågor angående årskurs 1 och tiden på Neptunus. Ansi arbetar i dag i Saturnus (åk 3). Den andra läraren som vi kommer ha i Neptunus heter Lisa och hon börjar efter sommarlovet.

 

Planetspelen
Under fredagen så anordnades Mellangårdens årliga Planetspel. Eleverna var indelade i blandade grupper f-3. Vi inledde dagen med att samlas lagvis i olika klassrum. Innan varje lag tog sig bort till IP (idrottsplatsen) så röstades ett lagnamn fram, lagflaggan dekorerades och en hejjarramsa hittades på. Nere på IP fick vi sedan göra olika aktiviteter och lekar som t ex höjd- och längdhopp, samla varv, Minnesleken, Djungelvrål mm. Dagen avslutades med en lagstaffett.

 

 

 

 

Skola och hem

 

Clean up coast
På olika sätt har vi värnat om miljön och varit miljöhjältar under året. Fredagen den 8 juni kommer vi göra vår sista gemensamma insats tillsammans för detta läsår. Vi promenerar till Södersved där vi kommer att städa stranden och miljön runt omkring. Detta gör vi i samarbete med föreningen Håll Sverige rent.

Att tänka på!
*Skoldagen startar 8.20 denna dag.
*Utrustning. Du behöver ha med sig lunchmatsäck, en frukt och en vattenflaska i en ryggsäck. (Obs! Inget fika eller sötsaker). Du behöver också tänka på att ha bekväma och anpassade kläder efter väder. Vid soligt väder kan även en keps/hatt vara bra att ha samt att du har smort in dig med solskyddsfaktor.

 

Genrep av musikalen
Nu är det inte lång tid kvar tills vi ska få visa upp vår musikal. Vi övar för fullt och kommer snart att behöva öva med alla rekvisita på plats. Det betyder för er föräldrar att det nu är hög tid att se över och välja ut de kläder som ju ert barn ska ha på sig under föreställningen.
Som vi nämnt tidigare ser vi helst att ni håller det så enkelt som möjligt. Vanliga kläder i passande kulör för djuret är tillräckligt. Sedan så kommer alla barn att ha sin mask som de tillverkat på skolan.

Gris = rosa, beige.
Häst = brun, svart.
Ko = brun, svart.
Kyckling= gul
Höna = vit
Mus = Grå

Senast fredagen den 8 juni behöver barnen ha med sina tilltänkta kläder i en namnmärkt plastpåse på sin kapprumshylla. På måndagen den 11/6 och under förmiddagen den 12/6 kommer vi ha de två sista genrepen där all rekvisita behövs på plats.

 

Pluto-picknicken
Tisdagen den 12 juni kl 17-19 har vi vår avslutningsträff, en gemensam picknick för alla Plutofamiljer och pedagoger. Denna kväll har vi som ett gemensamt avslut för fira det fina år vi haft tillsammans. Kvällen inleds med att Plutobarnen framför bondgårdsmusikalen “Djuren på Kackelgården” uppe i musikladan. Efteråt går vi till gräskullen bredvid snurrgungan, där varje familj dukar upp sin picknickfilt och medhavda picknick-korg. Vi hoppas på fint väder så vi kan vara ute, men om det skulle vara mörka moln på himlen just denna dag har vi picknicken inne på Plutos i stället.

 

Skolavslutning
Torsdagen den 14 juni kl. 09.00 är det skolavslutning i Amfiteatern. Alla Plutokompisar behöver vara lämnade på Pluto senast 8.30 denna dag. Efter en kort samling går vi ner till Amfiteatern där vi sitter klassvis på bänkarna.
Ni föräldrar som önskar att vara med är varmt välkomna. Efter att ni lämnat er barn på Pluto kan ni gå ner och ställa er runt omkring Amfiteatern där det finns plats. Efter avslutningen träffas vi i Plutogröns klassrum. Här kommer vi pedagoger tacka barnen för det här året med en liten sommargåva och önska alla en trevlig sommar. Vi avslutar med att checka av vilka som ska gå hem och vilka som ska vara kvar på fritids denna dag. Efter det tar vi oss alla ner till matsalen där det serveras tårta, saft och kaffe. Om du som förälder inte kommer närvara denna dag behöver ni meddela oss.

 

Blänkare

Vecka 23
5/6 Fritids stänger 15.00 (dag före röd dag)
6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt
8/6 Friluftsdag – Clean up coast.
Vecka 24
12/6 Picknick och Bondgårdsmusikalen ”Djuren på Kackelgården” för alla Plutofamiljer.
14/6 Skolavslutning kl. 9.00 i Amfiteatern.
Vecka 25, 26, 27, 32, 33
Sommarfritids
Vecka 34
20/8 Skolan startar efter sommaren.

 

Nästa vecka

Måndag:
Tisdag: Fritids stänger 15:00 (dag före röd dag)
Onsdag: Nationaldagen – skolan stängd!
Torsdag:
Fredag: Clean up coast! (se separat info högre upp i veckobrevet)

 

Trevlig helg!
/Plutos pedagoger

6 kommentarer

 • Kaj Granander säger:

  Då tillfälle givits har jag inför mina vänner skrutit om vilken fantastisk skola som mitt barnbarn börjat i. Omgivningarna och byggnaderna är vackra i bästa Sörgårdsstil. De fina veckobreven där man kan läsa om hur de duktiga pedagogerna drivit verksamheten.
  Då Ragge började sa han efter en vecka att han alltid ville gå på Pluto, nu blir det inte så, snart är han ju i Neptunus!
  Det som imponerat mest på mig är att, alla de gånger jag gått mellan busshållplatsen och skolan och då mött massor av barn, är att jag aldrig träffat på barn som bråkar med varandra och inte heller några ledsna barn.
  En liten del av mina vänner har känt till Lemshaga och sagt. Åhh, sedan har de himlat med ögonen.
  Nu ser jag fram emot ”Djuren på Kackelgården”.
  Trevlig vederkvickande sommar önskar Ragnars morfar Kaj!

 • Susanne och Per Franzén säger:

  Tack för en rolig vecka! Vi ser fram emot musikalen:-)

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']