Plutos veckobrev v.51

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

 

LUCIA

Vi inledde denna vecka med att fira Lucia. I år blev det lite annorlunda då vi inte kunde fira som vanligt. Men vi tittade på skolans luciavideon (som det blev i år), fikade lussebulle, clementin och festis under morgonen.

SVENSKA

Språklust
Den här veckan har vi fortsatt att rimma. Vi har lärt oss en ny ramsa Katten tar en Lyra. Vi har även ramsat alla tidigare rimramsor som vi lärt oss. Vi har sjungit Spindel mor har åtta ben och Moster Ingeborg.

Vi har arbetat i par och använt oss av rimkort. Uppgiften var att titta på sitt kort och hitta det rätta rimparet.

Vi har även lyssnat efter vilka två ord som rimmar utav tre.

 

BOLL – HUS – TROLL

FOT – HANDTAND

 

Samt gjort en övning där vi har lyssnat efter det omvända, vilket ord rimmar inte med de andra två, vilket är det som ska bort?

 

KATT – HATT – HUND

MUS – RÅTTA – HUS

 

 

MATEMATIK

Den här veckan har vi fortsatt att redovisa läxan om När jag föddes. Vi har varvat dessa redovisningarna med att leka lekarna  Denna ringen den ska vandra  och  Tomteverkstan (en egen påhittad variant av leken fruktsallad).

 

Programmering
Denna vecka var det Grönas tur att programmera mera. Vi samarbetade med en kompis och programmerade en bee-bot. Uppdraget var att att få Bee-boten att ta sig från start till mål i en bana byggd av kapplastavar. Efter det fick vi spela fler banor på bee-botspelet i ipaden som vi lärde oss förra gången.

IDROTT

Den här veckan hade Röda gruppen idrott. Vi inledde med uppvärmning, “Väcka kroppen”. Sedan lekte vi leken som klassen röstat fram under morgonen. Det blev Ögat ser även denna gång.
För att öka julkänslan så avrundade vi med ringdans runt “lilla julgranen” och avkoppling till lugn julmusik.

 

SO

Rastlekar

Under denna veckas lucköppning fanns aktiviteterna:

  • Pepparkakskull
  • Hitta bilden som saknas.
  • Tomtegympa med musik
  • Stor målning
  • Utvärdering

 

Julbord
I torsdags firade vi in julen med en Corona-anpassad jullunch. Vi fick bland annat smaka på, sill, lax, potatis, korv, köttbullar och julmust. Till mellis serverades det risgrynsgröt och lussebulle. I klassrummen samtalade vi kring julmat och skapade sedan en  jultallrik på papper där vi klippte ut det som vi gillar att äta på julbordet.

 

Julavslutning
I fredags avslutade vi med att städa ur våra egna låda och tittade efter kvarglömda kläder. Efter det pysslade alla en varsin glitterstjärna att hänga i julgranen.
På sista lektionen tittade vi på Julkalendern Pelle Svanslös. Nu är det bara den spännande upplösningen kvar. Hur det går för Pelle och de andra får ni fortsätta att titta på där hemma. Nedan hittar ni länken till avsnitten 19, 20, 21, 22, 23 och 24 som är kvar.
Vi avlsutade lektionen med att fika pepparkaka och så fick alla en varsin julhälsning och en julklapp från oss pedagoger.

Julkalendern – Pelle Svanslös

 

 

Skola och hem

 

Information

 

Kapprumsstädning
Under jullovet städas det lite extra på skolan bl.a i kapprummen.Vi vill därför att ni tar hem alla ytterkläder från ert barns kapprymshylla. Barnens extraklädeslåda (utanför klassrummen) behöver inte tömmas, men möjligen ses över.

Innan ni går på julledighet vill vi även att ni passar på att leta reda på kvarglömda kläder. Klädkorgarna kommer att stå ute vid hämtning under sista veckan. Kvarglömda kläder tar vaktmästaren sedan hand om. Dessa kläder stoppas i säckarna som finns kvar på skolan en kort period efter jul. Efter det lämnas de på återvinningen till bättre behövande.

 

Info om matsalen
Nästa termin kommer det att ske en förändring kring vår matsal. Tältet kommer att tas bort och elevernas mattider kommer att ändras ca 5-10 minuter. Det är för att möjliggöra att alla elever ska kunna äta i matsalen utan trängsel så vi kan fortsätta att förhålla oss till de direktiv som är kring Covid 19.

 

Vecka 52

Måndag: Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).
Tisdag:  Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).
Onsdag: Fritids stänger 15.00 (dag före helgdag).
Torsdag: Stängt (Julafton). 
Fredag: Jullov (24/12-2020 – 3/1-2021).

 

Vecka 1 2021

Måndag: Fritids öppet (för de som anmält närvaro).
Tisdag:  Fritids stänger 15.00 (dag före röd dag). 
Onsdag: Stängt (röd dag). 
Torsdag: Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).
Fredag: Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).

 

Vecka 2 2021

Måndag: Skolstart! 8.20.
Tisdag: 
Onsdag: Planeringsdag 15.00-19.00. Fritids stänger 15.00.
Torsdag:
Fredag:

 

 

Tack,

för en rolig och händelserik termin,
och för den fina julklappen.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Önskar
Maria, Lisa, Anna, Titti, Johannes & Ida

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.