Neptunus veckobrev v.7

Hej alla i Neptunus!

Vi vill tacka för alla utvecklingssamtal denna vecka! Det har varit väldigt roligt att få stämma av med er nu när en termin har gått. Så fint att se allas kunskapsutveckling! Vi har verkligen två väldigt fina grupper med många olika barn som tillsammans passar så bra ihop.

 

Vi vill även tacka alla barn för en fin kompisvecka! Under veckan som gått har vi på olika sätt pratat om vår värdegrund, hur vi ska  vara mot varandra för att vi ska trivas och må bra. Vi har utgått från en radioserie från UR som heter ”Kompisvecka med Farzad” där de tar upp barns funderingar över frågor om livet. Vi har pratat om ”Sanning och lögn”, ”Vad är rättvist/orättvist?”, ”Att känna sig utanför” samt diskuterat ”Grupptryck”. Barnen delar gärna med sig om sina tankar och funderingar och kopplar till saker de varit med om.

I början av veckan fick alla en ”hemlig kompis” som de fick göra ett fint kort till och skriva en ”uppåtpuff” på. Under veckan skulle man försöka vara lite extra snäll mot sin hemliga kompis. På fredagen så avslutade vi vår kompisvecka med att dela ut korten och sen fick alla var sitt gelehjärta att mumsa på! Ni som var hemma har såklart fått ert kort i er låda.

Friluftsliv

Under torsdagens friluftsliv passade vi på att njuta av snön så länge den är här! Det blev många åk i vår fina backe på skolgården. Vi prövade även att måla med vattenfärg i snön. Vi märkte snabbt att det var lite svårt att få färgen att fastna när det inte var kramsnö. Några upptäckte att större snö och is klumpar var lättare att färga. Fina färger och former fick vi till ändå!

Svenska

Veckans bokstav blev lite olika för våra grupper. Ibland går inte allting som man planerat! Men röda gruppen arbetade med bokstaven P och gröna med G. Vi lärde oss massor av nya ord och bildade meningar. Det är verkligen en stor skillnad nu när barnen skriver. Vilken skrivutveckling som har skett under vår första termin tillsammans! Väldigt roligt att se.

Matematik

Denna vecka har vi arbetat med addition med talen upp till 40. Vi har arbetat mycket med konkret material och laborerat på olika sätt hur man kan addera olika tal. Vi har pratat om olika sätt att tänka, olika strategier för att lättare kunna räkna ut vad svaret är. Barnen gillar verkligen att konkret se talen framför sig. Vissa tar med sig dessa när de fortsätter att räkna i boken.

Skola hem:

Läxa – Den magiska kulan

  • Bokstavspåsen presenteras av Alice G och Saga under måndagen.
  • Veckans kapitel är: Kapitel 19 “Är ödehuset öde?” med tillhörande uppgifter i läxboken.

Blänkare

v. 9 Sportlov, anmälan görs på school soft. Skriv ledig eller närvaro i kommentar från vårdnadshavare samt tider för veckan om du kommer att vara på fritids.

Nästa vecka:

Måndag: Bokstavspåsen presenteras av Saga och Alice G.
Tisdag: Sovmorgon/fritids.
Onsdag: Idrott för båda grupperna (eventuellt skridskor om isen är bra, återkommer med info)
Torsdag:Läsläxan lämnas in.
Fredag: Klassråd/Engelska

Trevlig Helg!/ Sara, Camilla och Mattias

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.