Mars vecka 8

Hej favoritmarsipaner,

stort tack för en bra vecka! 

 

Mars arbetar för ännu bättre sammanhållning

 

 

Just nu har vi extra fokus på sammanhållning i Mars. Den här veckan har vi t ex arbetat i nya konstellationer, planerat roligheter framöver och varit extra extra schyssta mot hemliga kompisar. kan du gissa vem som var din hemliga kompis den här veckan?

 

Skridskoonsdag


Det var mycket glädje och starka ben i onsdags när ni åkte två timmar skridskor och sedan promenerade raskt tillbaka till skolan. Jätteroligt att hänga med er och bra jobbat!

 

Tyvärr hade vi så roligt att vi glömde ta bilder så ni får helt enkelt blunda och föreställa er Ekvallen full av skridskoåkande barn.

 

Miljö och energi

 

Nu är vi klara med arbetsområdet Miljö och energi. De senaste veckorna har vi debatterat för- och emot användningen av olika energikällor samt diskuterat hur vi kan leva hållbart. Efter lovet arbetar vi med det närliggande området Väder och klimat. Vet vad skillnaden mellan väder och klimat är? Diskutera gärna hemma!

 

Här debatteras det för och emot kärnenergi, solenergi, vindenergi, vattenenergi och förbränning av fossila bränslen:

 

 

Katitzi

 

Efter att ha arbetat med Romernas historia och Katarina Taikon har vi nu börjat läsa Katitzi. Det ska bli så roligt att läsa en gemensam bok igen!

 

 

 

Retorikmatchen


Etos, patos, logos, actio, stilfigurer, disposition och röd tråd. Nu är vi igång med vårt ansökningstal till Retorikmatchen. Detta allra första talet ska handla om varför vi vill vara med i tävlingen och ni har alla börjat spåna idéer till tal. Kolla gärna in några gamla avsnitt på https://urplay.se/serie/213741-retorikmatchen-2019 eller https://www.svtplay.se/retorikmatchen-2020

 

Schack på lovet

 

Välkommen att spela Sportlovsturneringen 2021 på Lichess.org (tävlingen är till för de barn och ungdomar som är medlemmar i en skolschackklubb i Stockholms län).

 

Gå till sidan Sportlovsturneringen 2021 #ci3rOPa1 • lichess.org och tryck på gröna knappen (logga in, gå med i lag, delta).

 

Information om tävlingen finns på sidan ovan. 

 

Tävlingen pågår mellan kl.12:00-14:00 nu på måndag 1 mars.

 

 

Hejdå Jill <3

 

Idag, fredag, arbetade Jill sin sista dag. Vi i Mars skrev fina hälsningar som vi lämnade över till en rörd rektor. Tack för allt Jill! Vi önskar dig en välförtjänt långsemester.

 

 

 

 

Trevlig helg och härligt lov! Vi ses igen måndag vecka 10.

 

Varma hälsningar,

Catrin, Johanna, Anna och Maria

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.