Hej alla barn och föräldrar i Uranus!

Denna vecka har vi dragit igång med många av våra vanliga lektioner. Flera nya moment har inleds och det känns kul att vara igång på riktigt!

Svenska

Läsresan är vårt nya material som vi arbetar med som vi informerade om i förgående veckobrev. Denna vecka har vi även skickat med läsläxan. Ni ska läsa som vanligt mins tre gånger i veckan, minst 10 minuter. Men ni får såklart gärna läsa mer! Ni fyller i i läsloggen de datum ni läst och vilken bok. Den text som blir som läsläxa kommer variera lite från vecka till vecka. Boken, pappret och läsläxan ska komma tillbaka på torsdagar. Ny läxa delas ut fredagar.
Nytt för denna termin är att det även kommer med ett blad som övar grammatik och stavning. Mer information kring Läsresan kommer att ges vid föräldramötet.

Under denna vecka har vi arbetat med alfabetisk ordning, ordförståelse och stavning.

Matematik

Vi har börjat med en ny bok och kapitel i Singma som heter ”Addition och subtraktion 0-100”. Denna vecka har vi fokuserat på uppställning i addition.

NO

Nu har vi startat upp vårt projekt med kroppen! Vi har börjat prata om känslor. Vilka känslor har vi? Hur känns det för dig? Vart i kroppen sitter känslan? Vad behöver du när du är arg, ledsen, glad eller orolig? Att lära känna sig själv och förstå sina känslor kan ge en ökad förståelse för hur just du fungera och vad du behöver för att må bra.

BILD

Inspiration från John Bauer

Under höstterminen kommer vi att inspireras av den kände svenske konstnären John Bauer.
Ni vet han som fascinerades av skogen och illustrerade alla fantasifulla väsen som lever där…
Han föddes 1882 i Jönköping, gick konstskola i Stockholm och bodde under en längre tid i ett hus vid sjön Bunn, nära Gränna.

Under vår första lektion fick vi lära oss mer om hans liv och såg ett klipp från en film om John Bauer. Vi fick även höra om den tragiska olyckan på Vättern i november 1918, då båten Per Brahe sjönk och hela familjen Bauer och resten av passagerarna dog under en stormfylld resa på Vättern. Händelsen kantades av mystik och vissa personer undrade till och med om skogens väsen var inblandade…

Om familjen hade valt att ta tåget i stället för båt, kanske de hade kunnat fortsätta sitt liv i det nya huset på Djursholm, där även Ester skulle få sin ateljé.

Vi kommer att lära oss mer om John Bauer och inspireras av hans konst. Detta gör vi bl a genom att använda oss av vår fantastiska miljö runt Lemshaga som lockar fram vår fantasi.
Vi kommer att teckna med skisspennor och tusch samt måla i akvarell.

Ett tips som jag vill ge er föräldrar redan nu är att besöka Jönköpings läns museum där ni kan se hans fina skisser och målningar. Dessutom kan man under sommaren åka på ”Trolska båtturer” på sjön Bunn, nära Gränna, där John Bauer och hans familj bodde.

Jag ser fram emot en fin termin tillsammans med alla härliga barn!

Cissi

Lägerskoledagar

Det blev en regning historia under vår utflyktsdag under torsdagen! Men vi gjorde vårt bästa för att hålla humöret uppe och vi fick ändå en bra och rolig promenad fram och tillbaka till scoutstugan.

Efter lunch hade vi skolbio. Barnen fick skapa sina egna biobiljetter som sedan löstes in för att ta plats och njuta av filmen ”Zootropolis”. Det bjöds på popcorn och många skratt!

 

Skola och hem

Tyvärr skjuts kören upp tills v.37 på grund av ett teaterprojekt.

Bedömningsstöd
Denna vecka har vi börjat utföra bedömningsstöden för Svenska.

Föräldramöte
Välkomna på föräldramöte den 15/9 kl 17:00-18:00. Detta kommer att ske digitalt precis som föregående termin.

Regnkläder och stövlar
Vi är ute på raster oavsett väder, därför är det viktigt att det varje dag finns komplett utrustning för regn och rusk, dvs regnjacka, regnbyxor och gummistövlar.

Exktrakläder
Vi påminner också om vikten av extrakläder, särskilt när vädret blött.

Märkning av kläder
Med många barn i samma kapp- och klassrum blandas kläder lätt ihop. Hjälp oss genom att märka ditt barns kläder, skor och stövlar med namn.

Samtycke till namn och bildpublicering

Alla vårdnadshavare har i Schoolsoft en nyhet angående namn- och fotopublicering av elever i våra veckobrev. Vi ber er ta del av informationen och inkomma med svar via Schoolsoft-nyheten så snart ni har möjlighet.

Schoolsoft

Se över och uppdatera era uppgifter på SchoolSoft vid behov, så att vi har rätt kontaktinformation till er. Tänk på att ni måste lägga in era barns tider så att fritids vet när ni lämnar och hämtar. Det är också viktigt att ni frånvaroanmäler innan kl 8:00 vid sjukdom.

Specialkost

Köket önskar få in intyg om specialkost från de som är i behov av det (de som har lämnat in för gluten behöver inte skicka in igen). https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Specialkost-blankett.pdf

Kommande händelser:

  • 15/9- Föräldramöte kl 17-18 (digitalt)
  • 16-17/9 – Skolfotografering
  • v.39Utvecklingssamtal– Vi kommer att erbjuda samtal digitalt, framförallt på onsdagen den 29/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar i ett veckobrev när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla.
  • v.44 – Höstlov
    1-2/10 – Fritids och skola stängt

Nästa vecka

Måndag- Morgonfritids/sovmorgon
Tisdag- Friluftsliv, ta med frukt och vattenflaska
Onsdag- Idrott (utomhus)
Torsdag- Läsläxan lämnas in
Fredag-Ny läsläxan lämnas ut

Vi önskar er en trevlig Helg!
/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se
Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se
Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se
Fritids MG: 08-586 313 27