Veckobrev Uranus v.36

Hej alla Uranusar!

Tack för ännu en fin vecka. Härligt att vi fick tillbaka sommaren för en stund!

Svenska

Denna vecka har vi börjat med en ny text som heter ”En tjänst och en gentjänst”. Det är en fabel om en mus och en orm. Vi har pratat om vad en fabel är och att den ofta har karaktärer som är djur och som vill lära oss någonting. Barnen har många kloka tankar. När vi arbetar med de olika texterna lyssnar vi först tillsammans och pratar om den gemensamt, reder ut oklarheter och okända ord som kan dyka upp.  Eleverna läser texten flera gånger under två veckor. Ibland tillsammans med en kompis och ibland enskilt. Vi har även använt oss av läsförståelsekort när vi läst ”En tjänst och en gentjänst”. De fick läsa texten högt i par. Sedan svara på olika frågor utifrån texten.

Veckans grammatik innehöll ”ord att förstå” samt ”ord att stava”. I den nya läxan skickas ett övningspapper med där ditt barn kan öva vidare på det vi arbetat med. Vi hoppas att ”småböckerna” som skickats med hem att läsa i har fungerat bra. Responsen från eleverna har varit mycket positiv!


Vi har även övat på att skriva berättelser med hjälp av berättelsekort. Vi repeterade delarna i en berättelse, inledning, handling och avslut. De som ville kunde använda sig av berättelsekort med tre bilder, en som visade inledning, en visade något som händer och den tredje avslutet. De fick själva tolka bilderna och välja om de ville skriva för hand eller på Ipad.

Matematik

Veckans matematiklektioner har fortsatt handlat om uppställning i subtraktion med och utan växling. Vi har löst problem gemensamt och laborerat med konkret material för att bygga en förståelse för vad växling innebär.

Nästa vecka ska vi börja arbeta med bedömningsstöd även i matematik.

Engelska

Under engelskan denna vecka har vi övat på att prata och skriva om olika aktiviteter. Vi har tittat på film, sjungit sång och övat på uttal, skriva ord och meningar.

Bild

Inspiration från John Bauer

Om John Bauer hade kommit in i vårt klassrum i tisdags så skulle han ha varit väldigt stolt. Tänk bara att vi fortsätter att inspireras av hans fantastiska bilder 100 år efter hans död. Denna magiska konstnär som förtrollades av skogen och alla dess väsen…
Under veckans lektion fick eleverna välja en bild att utgå ifrån och sedan fick de tolka den och lägga till sin egen stil. Några valde draken, andra prinsessan, hästen eller flickan vid tjärnen.
Vi använde oss av skisspennor och fyllde i med tusch. Denna teknik kräver mycket koncentration och fokus. Vi fortsätter skapandet om två veckor och hoppas på en utställning så småningom.
M v h Cissi

Skola och hem

Information om fritidsomsorg den 22/9 
Ni som inte har fyllt i dagsaktuella tider gällande fritidsplaneringsdag den 22/9 ombeds göra det innan den 13/9.
Den extra personalen kommer att bemanna fritids efter dessa tider då all ordinarie personal deltar på planeringsdagen.

Föräldramöte

På onsdag 15/9,  kl 17-18 ses vi digitalt på föräldramöte. Länk kommer skickas ut under nästa vecka. Hoppas att så många som möjligt kan delta. Är det något speciellt ni vill ta upp kan ni maila frågan till oss, helst senast måndag så vi hinner förbereda oss.

Utvecklingssamtal

Under v.39 är det utvecklingssamtal för skolan. Tider för detta kommer i nästa vecka på Schoolsoft. Först till kvarn på tiderna gäller.

Kommande händelser

15/9 Föräldramöte

17/9 Skolfoto, det kommer tas gruppbilder samt individuella bilder.

v.39 – Utvecklingssamtal– Vi kommer att erbjuda samtal digitalt, framförallt på onsdagen den 29/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft nästa vecka. Det är först till kvarn som gäller.

13/10 Skolan stänger kl 13:00

v.44 – Höstlov 1-2/10 – Fritids och skola stängt

 

Nästa vecka

Måndag- Morgonfritids/sovmorgon
Tisdag- Friluftsliv, ta med frukt och vattenflaska
Onsdag- Idrott (utomhus) Föräldramöte 17-18 digitalt
Torsdag- Läsläxan lämnas in
Fredag-Ny läsläxan lämnas ut, skolfotografering

Vi önskar er en trevlig Helg!
/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se
Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se
Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se
Fritids MG: 08-586 313 27

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.