Höstlov på fritids v.44

Hej alla Plutofamiljer!

Här kommer lite bilder och berättelser från oss som haft höstlov på fritids under veckan.

Spöken

Det har skapats gipsspöken i ateljén under eftermiddagarna och så här berättar en plutokompis hur det gick det till:

Först tog man en gipsremsa och stoppade den i vatten, sedan lade man gipsremsan på en kula och sedan skulle man klappa på gipset. I en dag skulle det torka och sen kunde man måla ögon och mun. Sedan tog man av spöket från flaskan och då var det klart.

  

  

 

Nallestaden

En av dagarna lekte vi att det fanns en ”Nallestad” på Pluto. Där kunde vi besöka olika ställen som hjälpte Plutos gosedjur på olika sätt. Där fanns ett bibliotek med böcker att läsa för djuren och en skola där alla kunde lära sig skriva och räkna. Det fanns en veterinär som tog hand om de sjuka små vännerna och där fanns också en klädaffär där vi kunde tillverka kläder. På stadens cafe´gick det att handla fika och mysa.

  

 

 

 

 

Raster på framsidan

Vi har provat på att ha raster på Mellangårdens framsida för att känna på hur de nya gårdsgränserna kommer att vara. Nästa vecka är det dags för större gårdsgränser för alla plutokompisar och på måndag går vi de nya gränserna tillsammans.

 

 

Scoutstugan

På torsdagen vandrade vi till scoutstugan som ligger ca 30 minuters promenad från skolan. Där fanns det roliga lianer som vi kunde gunga i, en fin grillplats med utsikt ända bort till Södersved och en bronsåldersgrav som vi hade mycket spännande tankar och resonemang kring.

Några barn passade på att tillverka kottedjur eftersom det finns så mycket gran och tallkottar här uppe.

  

  

  

  

 

Fredagsmys

Spökjakt tillsammans med Neptunus och Uranus fritids och lunchgrillning vid skolans grillplats.

   

Trevlig hösthelg!

Trixie, Titti, Johanna och Anna

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.