Informationsbrev

Välkomna till ett spännande läsår i Pluto!

Det här första veckobrevet är ett informationsbrev till er föräldrar. Därefter kommer veckobreven att vara skrivna så att ni läser det tillsammans med era barn och lämnar en kommentar.

 

Inskolningen

Inskolningsdagarna har gått mycket bra för alla barn i båda grupperna och barnen börjar redan knyta kontakter med varandra. Vi har sett många glada och förväntansfulla barn och mycket lek både inne och ute dessa första dagar. Vi har utforskat vår ute- och innemiljö och på ett tryggt sätt fått möta många nya rutiner tillsammans.

Tack alla föräldrar som hjälpt oss att ge barnen en trygg start den här första tiden på Lemshaga!

De närmaste veckorna kommer vi fortsätta att lägga mycket tid på att hjälpa barnen möta allt nytt, stötta dem i mötet med nya vänner samt undersöka den nya miljön och de rutiner som finns här.

Så här gör vi bla för att skapa trygghet och goda relationer:

* vi finns vid barnens sida i deras möten med andra, både i lek och i arbetsstunder. Vi pratar om hur vi vill att vi ska vara med varandra.

* vi tydliggör våra rutiner och dagens struktur.

* vi arbetar gruppstärkande genom att öva på våra namn, leka och sjunga mycket tillsammans.

 

Pluto = förskoleklass + fritids (Kl.7.30-17)

Plutofritids

Barnen har sitt morgonfritids och eftermiddagsfritids i samma klassrum där inskolningen varit. De barn som kommer före 8.00 möter olika pedagoger från Mellangården och barn från Neptunus, Uranus och Saturnus. Strax före 8.00 går de äldre barnen till sina klassrum och Plutobarnen stannar kvar.

Efter 8.00 finns två av tre Plutopedagoger i klassrummen Röd och Grön.

Pluto förskoleklass

Lektionerna startar kl 8.30 och slutar 13.15. Vi vill att alla barn är lämnade, pussade och kramade före 8.30.

 

Frånvaro

Frånvaro meddelas på Schoolsoft innan kl.8.

 

Lämning/hämtning

Detta görs av er föräldrar på Plutos iPad.

Om någon annan än ni föräldrar hämtar ert barn skriver ni upp det på whiteboardtavlan i korridoren eller i kommentarsfältet då du närvaroanmäler ditt barn. Ändras det under dagen så går det bra att mejla oss.

 

Kontaktuppgifter till oss på Pluto

pluto.personal@lemshaga.se

Telefonnummer: 08-586 313 10

 

Egen mat

Ni får gärna ta med en frukt eller en smörgås till barnen som de förvarar på sin hylla i kapprummet. Den får de äta före kl 8.30 eller efter mellanmålet. Vi vill inte att barnen byter mat med varandra eller delar med sig, då detta har en tendens att leda till byteshandel och konflikter.

Det råder nötförbud på hela skolan!

Ta gärna med en namnmärkt vattenflaska som kan stå på hyllan i kapprummet, men glöm inte att diska den emellanåt

 

Leksaker

På Lemshaga vill vi att barnen möts genom det material som vi har här och att möten handlar om personer, inte saker. Egna leksaker, gosedjur, pennor mm ska stanna hemma.

 

Kläder

De kläder som barnen behöver på Pluto är;

* utekläder och skor + regnkläder och gummistövlar (i kapprummet)

* minst ett set med ombyteskläder (i lådan i korridoren)

Ni föräldrar behöver hjälpa barnen att hålla ordning i kapprummen genom att ta hem kläder som behöver tvättas, titta i torkskåpen om något ska tillbaka till kroken och fylla på extrakläder vid behov.

 

Födelsedagar

I Pluto firar vi födelsedagar så här:

På eftermiddagens arbetsstund firar vi den som fyller år genom att varje barn ger en ”låtsaspresent” (fantasipresent) till den som fyller år och sedan sjunger vi en födelsedagssång.

Födelsedagsbarnet får sedan hem sitt kort med kompisarnas presenter nedskrivna samt det födelsedagskort som sitter i hallen under whiteboarden.

Vi vill passa på att informera om att inbjudningar till privata födelsedagskalas inte får sättas upp i kapprummen eftersom vi vill undvika födelsedagsdiskussioner som kan göra att någon känner sig utanför.

 

Lära-känna-samtal

Vi kommer snart att bjuda in till ett 30 minuters lära-känna-samtal. Listorna för att boka en tid kommer att sättas upp i vår hall under nästa vecka. Detta är ett utvecklingssamtal där ni föräldrar får möjlighet att berätta mer om ert barns erfarenheter, intressen och behov.

 

En dag på Pluto

7.30 Fritids öppnar i Plutos röda rum

8.00 De äldre barnen går till sina klassrum

Morgonfritids slutar och skoldagen börjar.

8.30 Förmiddagens lektioner startar

10.30 Lunch

11.00 -12.00 Rast ute

12.00 -13.15 Eftermiddagens lektioner startar

Skoldagen slutar och eftermiddagsfritids börjar

13.15 Mellanmål och rast ute

14.30 Barnen kan välja inne- eller utelek

17.00 Fritids stänger

Påminn gärna ditt barn att plocka undan efter sig innan hemgång.

 

 

Skolstart

Skolstartsdagen är  tisdagen den 22/8 kl.9.00. Vi vill att ni föräldrar lämnar barnen som vanligt på Pluto, senast 8.30 denna dag. Vi pedagoger går tillsammans med barnen ner till Amfiteatern till 09.00, där alla elever sitter klassvis på bänkarna. Om du som förälder önskar och har möjlighet att närvara under denna stund är du varmt välkommen att stå runt om Amfiteatern. Vi kommer inte att ha någon återsamling för er föräldrar efteråt, utan vi går tillbaka själva med barnen till klassrummen och fortsätter vår dag.

 

Trevlig helg önskar Plutos pedagoger

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']