Jupiter v. 17

Halloj planeten Jupiter!

Vecka 17 är förbi och ännu en solig fin vårvecka har vi fått uppleva. Det märks på barnen att vårkänslorna sprudar i alla. Energin flödar! Och snart inleder vi en ny vecka igen med lite lov.

Den härn vecka har varit relativt normal. Schemat har rullat på som vanligt och inga andra konstigheter på det sättet har uppstått. Några projekt har vi gjort klart och andra projekt är påbörjade den sista delen av terminen.

Det är fortsatt fantastiskt att se hur barnen bara mer och mer kan arbeta tillsammans med fler och olika personer i grupparbeten eller pararbeten. Eleverna själva kan variera sig och välja nya kompisar de vill jobba med och det tycker vi att är så fint att se! I våra MA och NO ämnen försöker vi så mycket som möjligt att arbeta parvis eller i grupper. Det för att i de ämnen ska eleverna lära sig att resonera och diskutera fram en lösning med någon annan person. Eleverna ska få möjligheten att berätta sin del av lösningen men även kunna lyssna på andras idéer och ta till sig dem och kunna diskutera dem vidare för nya vägar att komma fram till en lösning för problemet.

Här har eleverna fullt fokus på geometri problemlösning och med att skapa sig en geometri stad där de enbart får göra byggnader och andra saker som finns i staden genom att rita och klippa ut geometriska figurer av färgat papper.

En liten fredagskluring:  Vilken geometrisk figur har vi flest av i våra hus tror du?

Fokus denna vecka:   Uppstart av tekniken

Den här veckan har vi startat upp med tekniken och börjat lotsa oss igenom lite texter samt planeringar inför vårt stora husprojekt vi ska bygga 🙂 Vi har diskuterat och tittat på vad man behöver göra före ett sådant här stort projekt om det ska bli bra och varför det är så viktig med en förplanering med skisser, mätningar och ritningar.

Tekniken är det sista ämnet vi kommer ha före sommarlovet och hela projektet kommer att bedömas under arbetets gång samt hur man gjort sin skiss, arbetat med sin grupp och hur man gör redovisningen. Annars kommer det flyta på som vanligt med det i veckorna och ni föräldrar är jättevälkomna till skolan för att se på barnens hus sedan när de är klara!

Här kan ni se bifogad fil över teknikmatrisen och en pdf fil över husbygge planeringen och hur vi kommer att göra;

Lathund projekt husbygge

Övergriplig plan och matris

Övrig information:

Studiedagar i maj:

Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare att skolan, i samband med Kristi Himmelsfärd, kommer att ha tre studiedagar. I praktiken innebär det att eleverna har lov 10-11 maj och studiedagar 14-16/5. Fritids/Klubben håller öppet dessa studiedagar. Anledningen till att det kommer 3 studiedagar i följd är att de Nationella proven ska rättas i alla ämnen samt ytterligare en fortbildningsdag för lärarna som inte handlar om  rättning.

Löss: Då var det dags för löss igen. Vi ber er kolla igenom era barn och luskamma ordentligt. Behandla när det behövs!  

Sommaraktivitet:

Segla med skolsegelfartyget Ariel ifrån Dalarö i sommar. Besök gärna deras hemsida för mer information:  www.segelfartyget-ariel.se.

Se bifogade filer för sommaraktiviteten 2018:

Ariel_info Ariel_kollo 2018

Kommande datum:

2/5 Föräldrakoordinatormöte kl. 18.30. Det sista för läsåret.

31/4-1/5 Valborgsmässoafton och första maj lov.

10-11/5 Kristihimmelfärdslov.

14-16/5 Studiedagar (NP rättningar).

17/ 5 En till alla aktivitetsdag.

 

Må gott och ha ett riktigt skönt lov,

Önskar vi pedagoger i Jupiter genom Maria

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']