Jupiter v. 21

 

 

Då är vi igång, och det med besked! 

Vilka dagar vi har. Vi har skapat, målat, sprayat, tänkt, funderat, agerat, repeterat, sjungit, skrattat, kliat oss i huvudet, ätit, dansat till ketchup-sången och så så mycket mer. Vilka kreativa och engagerade elever vi har som är så galet proffsiga och noga i allt som de tar sig an. Är mäkta imponerad! 

Vi vill ju så klart att ni föräldrar också ska få uppleva allt vi gör och hittar på här i skolan och därför vill jag tipsa om det Instagramkonto som eleverna själva har skapat och håller i. Syftet är just det, att ni föräldrar, ska få en inblick i vår vardag och hur skoj vi har med detta teaterprojekt. Allt detta utifrån elevernas perspektiv så klart! Kontot heter “imorgon_jupiter_2021” så kom och se! 

Vi i fixargruppen kämpar på för fullt och skapar massor av skojsiga saker till pjäsen “I morgon”. Det finns dock vissa saker vi faktiskt inte kan skapa utan måste försöka fixa på annat håll. Finns det kanske något av dessa saker i era gömmor som ni kan tänkas donera? 

 

Vad vi behöver: 

  • 12 Vita lakan (För att skapa bakgrunder)
  • Lucialinnen (kommer inte tillbaka hem) ca 8 stycken saknas 
  • Alla barn som ska vara på scen tar med sig en pappkasse med sitt namn tydligt på och svarta kläder (inga tryck)
  • Ett par glittriga silverbyxor (återfås:) 
  • En klänning. Typ “vuxenklänning fast i barnstorlek” som ska till en som spelar en mamma.. (återfås:) 
  • Glittriga högklackade skor(återfås:) 

 

 

 

Fokus denna vecka: (förutom pjäsen…)

Då var vi klara med våra romaner i svenska och attans vilka mästerverk fröken har fått läsa och bedöma. Förutom spänning utan dess like har jag även skrattat så tårar har runnit. Vilka skribenter som Jupiter besitter. Så mycket humor och samtidigt en röd tråd med massor av gestaltande beskrivningar. Fröken är mycket nöjd:) 

 

Nu är det eleverna och sedan er föräldrars tur att få njuta av dessa mästerverk. Vi kommer under den sista avslutande veckan att ha en liten bokcirkel med mingelparty där vi får läsa varandras romaner och njuta tillsammans. Därefter kommer eleverna att få ta hem sina mästerverk och läsa för er! Mycket nöje önskar jag eder alla! 

 

 

Övrig information: 

 

Nya grupper inför Mars (åk5) 

Som traditionen kräver här på Lemshaga så gör vi om elevgrupperna inför varje läsår. Ibland blir det stora förändringar och ibland små. I skrivande stund är det inte helt klart med de nya grupperna men eleverna och ni föräldrar kommer att få svar under slutet på kommande vecka. Vi har alltid elevernas bästa i åtanke och det är ett stort pussel att lägga. Vet att alla inte alltid får allt man önskar… men vi har alltid en genomtänkt tanke bakom våra beslut och är de någon som undrar över något efter ni har fått reda på de nya grupperna så är det bara att kontakta oss mentorer. 

 

Kommande datum och aktiviteter:  

 

v. 22. 

Fredag: 

  • Pjäsen “Imorgon” spelas upp och spelas in. Digital länk kommer att kunna införskaffas. Mer info kommer från klassföräldrarna under veckan. 

Info om nya grupper i Mars kommer i slutet på veckan

 

 

v. 23

11/6 Skolavslutning. Mer info nästa brev…

 

 

v.33 

18/8 Skolstart

 

 

 

 

Ha en skön älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Jupiter genom Åsa  

,

En kommentar

Kommenteringen är stängd.