Jupiter v.23

Sommaren här alla Jupiterister!

 

Nästsista veckan har nu passerat. Nu har vi egentligen både skapat oss årskurs 4 men också gjort hela året! Grymma ni är!

Denna vecka har bara fokuserats på teaterprojektet. Vi har skrattat, byggt, pysslat, badat, solat, spikat, målat, sågat, spelat teater och haft roligt. På måndag är det er tur att få göra och visa upp allt ert arbete på riktigt.

Vi vill även passa på att påminna er föräldrar om att för en vecka sedan fick alla elever ta hem sina arbeten. Hjälp gärna till att påminna barnen om de tagit hem sin kasse, så att ingenting lämnas kvar i kapprummet. Den är allt från vikingadockor, runstenar och vikingaskepp till den häftiga roman de skrivit om i svenskan. Även andra saker i engelska, matematiken och NO ligger i deras pappkasse. Njut ordentligt av alla vackra ting!

 

Fokus denna vecka:   Tekniken & bilder på husbygget

Förra veckan vart vi klara med våra underbart fina hus! Jag som NO-lärare är så imponerad över eleverna och deras insats i detta. Har inte sett på maken, men husen blev så oerhört fina allihop. Eleverna fick ta sig an ett stort ansvar och ett stort uppdrag att utföra, men alla fixade det! De har verkligen jobbat järnet för att få ihop saker, letat efter material, använt återvinning och återvunnit på nytt igen. Ta er gärna en titt på bilderna nedan hur vår arbetsprocess sett ut och några klara konstruktioner på några hus här… 🙂

 

Övrig information:

 

Inför åk 5

Då tiden börjar rinna ifrån oss i åk 4, och vi efter ett välbehövt sommarlov kommer att påbörja mittendelen av mellanstadiet, vill vi passa på att informera er kring några av våra tankar och funderingar inför det som komma skall i åk 5. Vi vill påminna er om att kolla Schoolsoft där ni finner mer information. Vi har lagt ut detta som ett meddelande. Där finner ni bland annat information kring nya gruppkonstellationer, nytt upplägg kring utvecklingssamtalen samt några övergripande förhållningssätt och kommande teman i de olika ämnena.

Sista veckan (v.24)

Föreställning 11/6 klockan 18:00

Denna härliga måndag kväll har vi nöjet att bjuda in era alla till en magnifik föreställning skapad av alla elever i Jupiter. Tillsammans med vår fantastiska dramapedagog Lisa Nilsson Sandberg har eleverna i Jupiter skapa en grymt rolig pjäs vid namn “Kejsarens nya kläder” i en fullkomlig toppmodern nytappning. Välkomna!

Nu räknar vi med att alla barnen som ska vara här är här på måndag. Om ni mot förmodan INTE kan närvara på föreställningen på kvällen behöver ni höra av er direkt till oss, via ett personligt mejl.

Viktigt!

Denna dag startar 9:40 som alltid på måndagar och pågår fram till 14:15. Därefter slutar eleverna för några timmar men vi önskar dem åter till klockan 17:00 för att förbereda föreställningen.

Vad gäller lättare mat denna kväll, hänvisar jag till er föräldrar och facebook-gruppen där det finns mer information.

EFTER föreställningen bjuder föräldrarna alla barn på tårta!

 

På tisdagsmorgonen (12/6) får eleverna sovmorgon som kompensation för den sena måndagskvällen. Behöver någon barnomsorg denna tid så finns vi här och klubben öppnas, kontakta mentor i så fall så vi vet.

 

Skolavslutningen

Torsdag 14/6 är det skolavslutning. Vi samlas i Amfiteatern kl 9. Programmet uppskattas ta ungefär 1 timme. Efteråt samlas vi alla Jupiterister med varandra så firar vi av med lite saft, tårta och mingel. Alla vuxna får köpa kaffe, tårta och kaffebröd till självkostnadspris. Hela avslutningen beräknas vara klar senast kl. 11.00.

 

Ny säsong Sveriges yngsta mästerkock:

I höst drar en ny säsong igång av programmet med inspelning i Stockholm, men redan nu går det att söka. Alla som är mellan 8-12 år kan söka. Man behöver INTE vara mästerkockar för att söka utan det viktigaste är ett matlagningsintresse och en vilja att lära sig mer. Du kommer med tiden att lära dig massor innan inspelningen så du behöver verkligen inte vara proffs för att söka. Jag lovar att det är det roligaste du någonsin gjort att medverka i programmet. Inspelning är i Stockholm under helger och höstlov hösten 2018 så ingen skola missas. Programmet produceras av produktionsbolaget meter och sänds i TV4 våren 2019.

Kommande datum:

v. 24:

Måndagen den 11/6. Föreställning klockan 18:00 (samling 17:00)

Tisdagen den 12/6. Sovmorgon. Start 11:00 i klassrummet.

Onsdagen den 13/6 Eleverna följer schemat (Städdag m.m)

Torsdagen den 14/6  Är det avslutning och vi kan konstatera att vi överlevt ett helt läsår i mellanstadiet. Vi ses kl 9 i Amfiteatern.

 

Ha en underbar helg och ladda om inför sista veckan och teaterföreställningen,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Jupiter genom Maria

En kommentar

  • Michaela (Jonathans mamma) säger:

    Väldigt bra och informativt brev på schoolsoft! Tack för detta år! Vi längtar till 5:an och Mars!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']