Jupiter v.34

Hejsan hoppsan alla barn och föräldrar i Jupiter!

Vilken första vecka och vilka härliga elever vi har. Tillsammans har vi lyckats med massor av kluriga uppgifter och skoj under veckan som varit. Veckan började med ett härligt upprop med massor av finsång…

Dagarna som följde bestod av allt från bakning, diskutera “en bra vän” hur ska vi ha det i klassen, vilka förhållningssätt ska vi ha som grupp till allemansrättens visa ord “inte störa-inte förstöra”. Det sistnämnda satte dagen till ära på prov, då vi tillsammans begav oss ut i det vilda 🙂 Jupiter hade denna dag två mäkta imponerade fröknar som fick se gott samarbete, goda matlagningsmetoder på stormkök och badtokiga elever som plaskade i ljuvlig stämma.

Dagen gott – allting gott! Veckan avslutades i klassrummet där vi fick avnjuta några supergoda chokladbollar som blivit handrullade av flera experter.

Fokus denna vecka:

Det har varit fantastiskt att få börja lära känna era underbara barn och vi börjar så smått att spåna på en lysande framtid. Ett fokusområde vi arbetat hårt på den här veckan, och som vi kommer att fortsätta arbeta med, är att sätta ramar för grupper och tillsammans skapa olika förhållningssätt som vi tillsammans kan stå och verka för. Eleverna hade många bra tankar och ideér om detta. “Vi ger inte upp för vi vet att vi lyckas tillslut”, “Vi lyssnar på den som pratar” samt “Ibland behöver vi tänka om för att få nya tankar och ideér”  är några av flera bra exempel vi kom fram till.

Övrig information:

Du har väl fyllt i alla blanketter? Se välkomstbrev för mer info.

Pingis på Lemshaga. Mer information om detta hittar du här: Pingis på Lemshaga HT 2017

Bok till egen läsning. Under nästa vecka kommer vi dra igång ordinarie schema och egen läsning kommer att vara ett inslag under svensklektionerna. Skolan har ett mindre bibliotek, men vill eleverna ta med en egen bok hemifrån går det alldeles utmärkt! Kan även rekommenderas. 

Idrott: Idrotten sker utomhus ett tag framöver och eleverna behöver kläder efter väder. En handduk är att rekommendera då vi alltid duschar efter idrotten 🙂

Preliminärt schema för grupperna hittar ni här: Schema Jupiter Grön 2 och här: Schema jupiter röd

Kommande vecka, v.35:

V.

Grön Röd

Mån

Engelska- läxa delas ut (glosor)  SO- läxa delas ut

SO:Läxa – Mitt smultronställe

Tis

 SO- läxa delas ut

SO:Läxa – Mitt smultronställe

Idrott

Engelska- läxa delas ut (glosor)

Idrott

Ons

Idrott

Idrott

Tor

Fre

Föräldramöte 7/9

Fotografering för eleverna 14-15/9. Mer info kommer…

Trevlig helg önskar vi pedagoger på Jupiter!

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']