Jupiter v.36

Hej hopp gummiplopp!

Först vill vi bara tacka er föräldrar för ett mycket konstruktivt föräldramöte. Vi vill även säga att vi uppskattar all positiv feedback ni gett oss och vi uppskattar även det förtroende ni visar oss pedagoger. Tillsammans kommer vi att få tre underbara år tillsammans med goda relationer och ett positivt samarbete. Era barn är fantastiska och vi tycker det är en ynnest att få undervisa just era barn. Hem + Skola= Sant!

Idag på fredagsmorgonen hade vi tillsammans med eleverna ett mycket kreativt och spännande samtal om “rast-situationen” samt hur vi interagerar med varandra när vi är ute. Samtalet skedde i sann Visible Thinking-anda där vi började med att tänka tillsammans kring: vad är det vi ser och vad är det vi upplever? Vi satte ord på det eleverna tänker på och många tankar kom upp. Vi definierade problemet, helt enkelt. Hur ser verkligheten ut, genom elevernas perspektiv. Tre saker kunde vi konstatera ligger i grunden:

  1. Eleverna tycker att det finns för lite rastaktiviteter och att området är för litet.
  2. Det finns en del konflikter mellan tjejerna och killarna i klassen. 
  3. Alla hamnar inte i konflikter.

Därefter fick våra tankar spinna vidare och flera intressanta frågor kom upp. “Varför blir det konflikter? “Hur kan vi göra för att en konflikt inte ska bli större än vad den är?” “Varför är rastgränserna så små”. Som sagt, många intressanta tankar.

Till sist gick vi igenom Hur går vi vidare? Här hade eleverna också bra tankar men de behövde fundera ett tag. Tur att vi har tid i skolan till tänkandet:) Slutligen kom vi fram till att man kan släppa in varandra i leken och vi kan hjälpas åt att säga ifrån på ett schysst sätt när man märker att en konflikt börjar uppstå. När det börjar kännas knas i magen, det vill säga…Frågan om ett större rastområde fick vi lärare i uppdrag att undersöka. 

Många kloka tankar och funderingar som vi kommer repetera åtskilliga gånger. Nästa vecka utvärderar vi läget och ser om saker och ting har blivit bättre!

 

En liten fredagskluring:

Kan du lösa mattegåtan till nästa vecka…?

Du ska finna två bilar med olika registreringsnummer. Den första kan vara vilken som helst. Den andra måste ha tiotalet större än den första.

Pssst… det kan vara bra att komma ihåg numret tills vi ses på matten nästa vecka…

 

Fokus denna vecka:  

Den första perioden i NO jobbar vi med biologi. Vi har många frågeställningar som ska lösas innan vi är klara med biologi. Bland annat ska vi lära oss: Vad händer i skogen om hösten? Varför ändrar löven färg? Hur samspelar det levande och döda i naturen? Hur ser en näringskedja/väv ut?

Men vad liv är då och vad cellen är för en konstig sak? Vi kan ju inte se cellerna så varför finns de? Hur skulle världen se ut om det INTE fanns liv 🙂 Fråga era barn där hemma vad de tror om världen om liv inte fanns…

 

Övrig information:

Klubbens aktiviteter hittar ni högst upp i detta brev!

Schema är nu uppsatt i hallen så eleverna lättare kan hålla koll på sina lektioner. Vi tackar för den goda idén som kom från er smarta föräldrar!

Läxhjälp. Under tisdagar och torsdagar erbjuder skolan läxhjälp. Elever som inte är inskrivna på klubben får stanna kvar efter skolan men inte delta i klubbens aktiviteter. De får dock gärna ta med sig en bok och läsa utanför matsalen på plan 1. Egen mellis kan också vara bra att tänka på. Viktigt att dessa elever också anmäler sig till personalen på klubben och säger att de ska delta på läxhjälpen.

Inför utvecklingssamtal Kom ihåg att gå in med barnen på Schoolsoft och fyll i sidan “inför utvecklingssamtal” tills vi ska träffas v. 38. Eleverna kommer också, under skoltid, att få fylla i ett dokument och förbereda sig inför samtalet.

Tider under samtalsdagarna. Under måndagen den 18/9 få eleverna sovmorgon till 10.40. Onsdagen är de lediga. Klubben är öppen.

Klassföräldrar Ht-17

De tre sista föräldrarna på klasslistan är numera utsedda till höstterminens klassföräldrar.

Grattis säger vi till följande:

Grön Grupp

Werpers Tingström Emma
Wigerslott Walter  (Sammankallande)
Åkerman Nora

 

Röd Grupp

Sjöstrand Jonatan
Wilhelm Hertzman Noel
Östman Ruben

Kommande vecka:

V. 37

Grön Röd

Mån

Ny Engelskläxa

Tis

Idrott

Ny Engelskläxa

Idrott

Ons

Idrott

Idrott

Tor

Skolfotografering

Skolfotografering

Fre

Skolfotografering

Skolfotografering

Fotografering för eleverna 14-15/9.

Utvecklingssamtal. V.38 (18-20/9).

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']