Jupiter v.37

Tjenixen alla Jupiterister!

Ännu en vecka har gått och vi njuter för fulla muggar av all kunskap vi suger i oss, hela tiden! Vi märker också en klar förbättring kring olika grupperingar i klasserna samt kring vår arbetsro. Det börjar sätta sig nu och vi kan glatt konstatera att det går så mycket bättre nu. Detta tack vare ett gott samarbete mellan hem och skola!

I matten har vi varit ute och använt oss av naturens matematikmaterial för att lära oss mer om taluppfattning, lite samarbetsteknik har vi också gett oss på. I biologin har vi varit på exkursion och undersökt olika ekosystem. I SV/SO har vi bland annat skrivit om våra drömmar och arbetat kring en ny minoritet, Samerna!  PP finner ni här: Samer

  

En liten fredagskluring: Varför får man inte fråga en same hur många renar den har?

 

Fokus denna vecka: Geografi

Inom vårt temaområde Sverige har vi nu äntligen fått ta del av varandras olika smultronställen. Eleverna frågade mig ofta om när det skulle bli dags:) Tillsammans  har vi fått reda på massor av ny fakta om Sverige, som bland annat inte kan hittas i någon faktabok. Vi kom fram till att det finns mycket skog i Sverige, vackra och underbara fjälltoppar, mysiga små öar och roliga “inneställen” som Liseberg. Ett rikt djurliv kunde vi konstatera också, allt från sälar till älgar och kronhjortar. Några ekorrar hade vi också sett. Några får på Gotland kunde vi dock inte hitta, men lamm fanns det gott om:)

Under veckan har vi även haft kartkunskap. Varför är det bra att kunna läsa kartor? Och hur gör man det? Kan tyckas vara lätt men lite klurigt var det…

En annan del i temat handlar om att utforska vårt vackra land, och det gör vi via en serie som heter “Geografens testamente”. Ett mycket uppskattat program från UR. Här får vi följa med Holger Nilsson och ingenjör Mortensen på en rafflande skattjakt genom Sverige för att hitta de sju nycklarna till Mary Dianas mytomspunna laboratorium.

 

Övrig information:

 

Utvecklingssamtal sker i klassrummen på den tid ni bokat, välkommen!

Information kring idrotten kommer ske i separat meddelande på Schoolsoft under kvällen.

 

Kommande vecka:

V. 38

Grön

Röd

Mån

Sovmorgon till 10:40

Ny läxa Engelska

Sovmorgon till 10:40

Tis

Idrott

Ny läxa Engelska

Idrott

Ons

Utvecklingssamtal

Studiedag

Utvecklingssamtal

Studiedag

Tor

Läxa biologi:

Medtag egen petflaska (1,5 l)  med lock.

Läxa biologi:

Medtag egen petflaska (1,5 l)  med lock.

Fre
Utvecklingssamtal. V.38 

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']