Jupiter Välkomstbrev

Hej alla barn som ska börja åk 4!

Nu är det dags att börja skolan igen och vi hoppas att ni tycker det ska bli spännande och roligt att träffa oss och alla kompisar igen. Speciellt välkomna hälsar vi de nya barnen som kommer till oss. Vad bra att det blir ännu fler kompisar i gruppen!

Vi som kommer att vara era mentorer heter Maria Holm och Åsa Grath. Vi vill med detta brev ge er lite information om oss men också en hel del annan viktig information inför skolstarten. Men först av allt vill vi presentera oss lärare lite närmare så ni känner igen oss när ni kommer på tisdag:

“Här har ni mig, Maria Holm, och jag kommer att vara er lärare i matematik, NO samt i engelska för den gröna gruppen. Jag är också ny på skolan, precis som några av er elever och det känns både spännande och pirrigt att komma till en ny skola. Jag kommer egentligen från ett ställe i Finland, en liten ö som ligger mellan Finland och Sverige. Där kanske ni har något att redan börja klura ut om ni hittar den lilla ön på kartan:) När jag inte jobbar som lärare så älskar jag att träna. Jag tränar massor på min fritid. Jag älskar sport av alla dess former. Om ni också är lite sportnördiga kan vi utmana varandra! I övrigt är det min pojkvän, min familj och mina kompisar som mycket av min fritid går till. Jag tycker också mycket om att åka båt och vara ute på sjön, samt att bada bastu. Brukar du också bada bastu och doppa dig i sjön efteråt? Det är en av mina sommarfavoriter!”

“Hejsan hoppsan, Åsa Grath här. Jag kommer att vara er lärare i svenska, SO samt i engelska för den röda gruppen. Jag är också ny på skolan precis som Maria och några av er elever och det ska bli superkul att få träffa er alla. Jag är så nyfiken och förväntansfull! Mitt namn, Åsa, betyder “gudinna”. Det tycker jag är coolt. Kanske kan du fråga dina föräldrar hur du fick ditt namn och om det betyder något?  När jag inte jobbar som lärare så är jag med min älskade familj som består av mig, så klart, men också av min man och mina två döttrar. Min yngsta dotter ska faktiskt också börja i åk 4 precis som oss. Det tycker vi är lite festligt… Tillsammans brukar vi träna boxning, leka, mysa och äta knasig mat. För knasig mat är verkligen något jag försöker laga så ofta jag kan till mina barn, Nora och Bella. Blommig falukorv är en storfavorit:) Kanske har ni några bra förslag på knasiga maträtter som jag kan prova att laga till middag?”

Psst… Här kommer några små kort på oss lärare så ni vet hur vi ser ut. Kan ni gissa vem som är vem?

  

Tisdagen den 22/8 Uppropsdagen

Uppropet sker kl. 9.00 i Amfiteatern för alla elever på skolan. Ceremonin tar ca 30 minuter. Jill och Anna-Lena inleder och ny personal presenteras. Därefter samlas alla klasser hos sina mentorer och vi bjuder på glass. Efter lunchrasten, 11:00-12:00, återsamlas klassen i klassrummet. Skoldagen slutar kl.13 och då tar klubbens personal över.

5 viktiga förberedelser för er föräldrar inför skolstarten:  

 1. Fyll i och lämna in kostblanketten vid behov (allergier, laktos, mm). Finns här: Specialkost-blankett
 2. Fyll i och lämna in datoravtal. Finns här: Datoravtal-SG-2016-2017
 3. Fyll i och lämna in badintyg. Finns här: Badintyg VT17
 4. Om ni är ny till skolan måste ni fylla i förväntansavtal. Finns här: Förväntansavtal-2015
 5. Uppdatera dina kontaktuppgifter på Schoolsoft!

Onsdag  – Torsdag, Första veckan

Schemabrytande dagar med klassen och mentorerna. Lunch som vanligt i skolan. Förberedelse inför fredagens lägerdag samt gruppstärkande aktiviteter utlovas. Eleverna går i skolan 08.20-14.00 onsdag och torsdag, därefter tar klubben över.

Fredag, Första veckan

Spännande utflykt, skolan fixar lunch. Barnen kommer att få chans till att bada så glöm inte att fylla i badintyget. Vi beräknas vara åter på skolan ca 14.20.

De behöver: Kläder efter väder, ev badkläder, bra skor att gå i, vattenflaska, men framför allt: egen tallrik och bestick.

 

Övrig matnyttig information:

Föräldramötet är inplanerat till torsdagen den 7/9 klockan 18.00 – 19.30

Mentorsgrupperna (röd och grön) finnas på Schoolsoft under Nyheter.

Skolfotografering 14-15/9

Utvecklingssamtalsdag sker i huvudsak den 18/9 och 20/9 men det kommer att finnas några övriga tider också. Bokning av tider sker på schoolsoft och kommer att finnas tillgängligt ca. 2 veckor innan. Tanken är att det blir ett kombinerat välkomst- och lära-känna- och utvecklingssamtal nu under höstterminen.

I SchoolSoft har ni föräldrar möjlighet att fylla i tankar och frågor inför samtalet under fliken – Elevdokument – Allmänt omdöme. Era tankar bör finnas på plats en vecka innan samtalet för att vi ska hinna ta del av dem. Ser fram emot alla samtal. Välkomna!

Bifogad hittar ni Lemshagas policy för utvecklingssamtal. Finns här: Policy_utvecklingssamtal

Må gott så länge!

/Maria och Åsa

6 kommentarer

 • Stort tack för presentationen och varmt välkomna till skolan och denna klass!
  Ska bli väldigt kul att lära känna er!!
  Hälsningar Elton med familj!

 • Anna Berg säger:

  Vilken toppenintroduktion och bra första vecka. Tidigt föräldramöte blir en bra start för de nya klasserna, tack så mycket.

 • Jätte tack för trevlig presentation av er båda.
  Ser jätte mycket fram emot detta året.
  Hälsar Jespers mamma marie

 • Helena Forsander säger:

  Jättetrevligt brev och varmt välkomna till en härlig klass. Ser fram emot att få lära känna er.
  Helena & Kenta ( Vidars föräldrar)

 • Wilma KC säger:

  Hej Maria och Åsa, välkomna till Jupiter och tack för en härlig presentation. Vi ser alla fram emot en rolig höst hälsar Wilma med familj

 • Tack för trevligt välkomstbrev! Det ska bli spännande att få börja på Lemshaga!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']