Jupiter vecka 14

Hej alla goa Jupiter-kompisar!

 

Den här veckan har vi fortsatt varit fler på plats i skolan vilket vi såklart är glada för. Kul att se att även ni som behöver vara hemma arbetar på flitigt med uppgifterna, vi saknar er verkligen och hoppas vi ses snart!

 

Normer och värden

 

Under mentorstiden i måndags läste vi en berättelse om Sanna som är 11 år och köpt en ny jacka som inte uppskattas av kompisar i skolan eftersom den har ”fel” märke. Sedan reflekterade vi enskilt och tillsammans kring  om det är viktigt vad man har för märken samt hur Sanna och hennes klass kan göra för att det ska kännas bättre.

 

Vi i Jupiter kom överens om att det inte spelar någon roll vad man har för märken på kläder och annat. Alla ska få ha det man gillar själv och ingen ska kommentera vad någon annan har.

 

 

April april

 

April förnekar sig inte utan har hittills bjudit på klassiskt aprilväder vilket betyder att vi har fått tagit del av både snöstorm och strålande vårväder under rasterna. Kom ihåg att ta med bra kläder för utevistelse. Då vi saknar torkskåp är det också viktigt att ha extrakläder att byta till vid väta.

 

Frukost och äggjakt

 

Fredagen startade med ett mycket trevligt läxförhör när ni redovisade era bakläxor. Bröd, te och glada miner under första lektionen.

 

 

       

 

 

De glada minerna höll i sig under andra lektionen när vi fick veta att påskharen gömt påskägg uppe vid vindskyddet. Det var raska Jupiter-ben som for upp i skogen!

 

 

 

 

Östersjön – faktatext om ett djur

 

Idag, fredag, avslutade vi arbetet med att skriva en faktatext om ett djur som lever i Östersjön. Vi har planerat, skrivit, gett och tagit emot respons samt bearbetat texterna. Allt arbete ligger på classroom. Logga gärna in hemifrån och visa ert fina arbete!

 

Idag kunde vi fika och arbeta samtidigt:

 

 

 

 

(Förstås inte så svårt när man har en sådan gul och kul SO-lärare).

 

Påsklovsläxa till 14/4

 

Under Klassuppgifter i Svenska-klassrummet på Google Classroom finns en påsklovsläxa i läsning. Den är istället för den vanliga läsläxan.

 

Läs minst 20 minuter vid minst fem tillfällen under lovet. Läs minst en sida högt för någon därhemma. Fyll i protokollet i läsläxan på classroom.

 

Ta med en bok du läst till skolan tisdag 15/4. Under svensklektionen kommer du få berätta:

 

  • Vad din bok heter
  • Vad bokens författare heter
  • Kort vad boken handlar om

 

Från och med tisdag efter lovet (den 14/4) kommer vi starta varje svenskalektion med tyst läsning. Ta därför med en eller flera böcker till skolan som du kan läsa i.

 

Just nu (och förmodligen en tid framöver) håller biblioteket stängt för skolbesök och vi kommer därför inte kunna låna böcker tillsammans. Då det är viktigt att alla läser kontinuerligt hoppas vi att det ska fungera att sköta lånandet utanför skoltid. Vi kan se till att det finns ett litet utbud här i skolan men det är oftast stor skillnad i läsmotivation om eleven fått välja boken själv. Ta gärna hjälp av bibliotekarierna på barn- och ungdomsavdelningen.

 

Om ni p g a rådande virusläge inte kan besöka biblioteket och inte kan få tag i böcker på annat sätt vill jag gärna att ni kontaktar mig (Catrin) så att jag se om jag kan hjälpa till att hitta lämpliga böcker. Jag vet att biblioteket kör hem böcker kostnadsfritt till personer som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsvariation inte själva kan komma dit, kanske kan det vara värt att kolla upp om den servicen går att utnyttja för er som är förkylda eller i riskgrupp.

 

Nya morgonrutiner

 

Rådande läge i kombination med att vi går mot ljusare och (förhoppningsvis) varmare tider gör att vi också har bestämt att vi från och med nu är ute fram till fem minuter innan lektionstid då vi låser upp dörrarna. Lektionerna startar enligt plan fortsatt 9.30 på måndagar och 8.20 resterande dagar efter lovet.

 

Idrott utomhus

 

Påminner om att idrottsundervisningen är utomhus från och med nu. Du hittar som vanligt info om veckans aktiviteter i idrottens LPP under Lokala planeringar här på hemsidan. Krister hälsar att LPP:n kommer uppdateras under lovet.

 

Hemmesta sjöäng 30/4

 

Utflykten som vi planerat på torsdag 2/4 har vi flyttat fram till den 30/4 pga den situation som just nu råder.

Inför aktiviteten behöver alla ta med oömma kläder och gummistövlar. Vi kommer tillsammans arbeta fysiskt- både bära och släpa. Alla behöver därför oömma kläder och gummistövlar.  Eleverna behöver även vattenflaska och matsäck. Vi återkommer med mer info!

 

Trevlig helg och glad påsk!

 

/Jupiter-teamet

En kommentar

Kommenteringen är stängd.