Jupiter vecka 36

Tack för ännu en bra vecka Jupiter! Ni är verkligen hur mysiga som helst. Trevliga mot varandra och vuxna, arbetsvilliga, bra fokus och lekglada. Det är superroligt att jobba med er och vi får också många kommentarer från andra vuxna på skolan om hur fina ni är. Ta åt er av berömmet och fortsatt på samma spår!

 

 

Camilla och Anna har behövt vara hemma delar av veckan. Anna är nu tillbaka medan vi får sakna Camilla några dagar i början av nästa vecka också. Brådskande frågor till mentor kan skickas till Catrin istället så länge.

 

Sejtes skatt

 

I svenska fortsätter arbetet med Sejtes skatt. Vi har nu läst färdigt del 1 av boken och börjat sammanfatta den innan vi går vidare med nästa del.

 

 

Genom att först skriva viktiga händelser från varje kapitel i bild och text har vi sedan haft en bra grund för att skriva sammanfattningar på iPaden. Fokus i sammanfattningarna är att träna på att välja ut bärande händelser, använda sambandsord för att variera meningar samt skriva återberättande (verb i dåtid).

 

 

 

 

Det är så härligt att se hur ni använder er av de möjligheter som finns i vår inomhusmiljö. Här kommer lite bilder på fokuserat arbete i mer eller mindre avancerade positioner:

 

 

 

Paralympics 10-11/9

 

Tisdag och onsdag nästa vecka går äntligen Storgårdens egna Paralympics av stapeln!

 

Lemshaga Akademis övergripande mål treårsmål 2019-2022 är att vi, skolan som genom CoT främjar tänkande, ska utifrån senaste forskningen om den lärande hjärnan och genom tydliggörande pedagogik, ta ansvar för att skapa hälsofrämjande, inkluderande och stimulerande inlärningsprocesser för såväl elever som vuxna, varje dag. 

 

Enligt de övergripande målen i läroplanen, Lgr 11, ska vi i skolan arbeta för att varje elev:

 

  • Respekterar andra människors egenvärde,
  • Tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till att hjälpa andra människor,
  • Kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utvecklar en vilja att handla också med deras bästa för ögonen.

Under Paralympics är vi indelade i åldersblandade tvärgrupper. Genom att besöka olika stationer lär vi oss mer om bakgrunden till Paralympics samt om hjärnan. Vi gör även olika aktiviter såsom mun- och fotmålning, blindbockshinderbana och rullstolsbasket där vi får prova på hur det kan vara att ha andra förutsättningar än de vi är vana vid. 

 

Dessa dagar har vi lite andra tider än vanligt, nämligen:

 

Tisdag 10/9: kl 8.20-14.45

Onsdag 11/9: kl 8.20-13.40

 

Då en av aktiviteterna är att måla personliga stenar att lägga runt vår ek önskar vi att alla elever tar med sig en större rund och fin sten (ca 10 cm) till på måndag. Vi uppmuntrar med andra ord till stenjakt i helgen! (Om du hittar flera får du gärna ta med till en kamrat som kanske inte haft samma tur).

 

Engelska

Judy hälsar att eleverna även fortsatt har engelska glosor i läxa varje vecka. De ord som eleverna får i läxa tillhör den text som eleverna läser under veckan. Läxan består av tio ord. Elever som tycker att det är för många ord får välja ut fem ord från listan med glosor.

 

Läxan kommer att ligga på schoolsoft. Glosorna förhörs genom att eleverna får skriva orden i sin engelska bok.

 

Röda gruppen: Läxa delas ut på tisdag och förhörs veckan efter på tisdag.

Gröna gruppen: Läxa delas ut på fredag och förhörs på fredagen.

 

Hörlurar

Om ni elever önskar ljud på era iPads får ni gärna ta med hörlurar till skolan.

 

Schema

Några justeringar i schemat har för kännedom gjorts. Detta för att öka rasttiden Jupiter röd och grön har tillsammans samt se till att grupperna slutar ungefär samma tid fler dagar i veckan.

 

Nästa vecka

Måndag: Idrott (grön). Ta med en sten!

Tisdag: Paralympics (slutar 14.45)

Onsdag: Paralympics (slutar 13.40)

Torsdag: Idrott (grön och röd)

Fredag: Skolfotografering för Jupiter.

 

Utvecklingssamtal 23/9 och 25/9

Tider för dessa kommer ni att hitta på schoolsoft senast två veckor innan.

 

 

Trevlig helg!

 

/Anna, Camilla, Catrin och Johanna

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.