Jupiter vecka 37

Hej alla Jupiterister!

Den här veckan har det varit full fart med både Paralympics och vanliga lektioner. Bra jobbat allihopa!

Paralympics

 

Vilka dagar vi fick! Eller, vilka dagar vi gjorde, är kanske bättre uttryckt. För det var ju faktiskt vi allihopa som tillsammans gjorde att Paralympics blev en sådan succé. 

 

    

 

Efter en andaktsfull invigning med flaggor, eld och högtidligt rektorstal följde två dagar med fysiska och teoretiska aktiviteter i Paralympics anda. Fokus låg på att lära känna, samarbeta, våga samt få förståelse för människors olika förutsättningar. Dagarnas aktiviteter var:

 

Goalboll

Kroppsstafett

Strutfotboll

Blindbockshinderbana

Ambulanskull

Rullstolsbasket (om än i en annorlunda version)

Bakgrunden till paralympics

Hjärngympa

Flaggor/vimplar

Skriva dikter

Mun och fotmålning

Måla stenar

 

   

 

När Storgårdens personal utvärderade dagarna fick vi i Jupiter mycket beröm för våra positiva, trevliga och väl kämpande 4:or. Det var ju er de pratade om så ta åt er!

 

 

Skolarbete

 

Förutom skolarbete har vi ju hunnit med en hel del annat också. På SO:n arbetar ni till exempel med rätt och orätt, bland annat genom leken men också med koppling till Paralympics.

 

I svenskan har vi förutom att läsa Sejtes skatt även arbetat med stavning. Vi använder ett material som heter Språkbiten. Genom att arbeta systematiskt med ordpar lär vi våra hjärnor att känna igen mönster. Den här veckan fokuserade vi på ng-ljudet och upptäckte att det stavas med n när bokstaven k kommer efter. 

 

 

 

 

Skolfoto

 

Idag, fredag, förevigades vi alla. Här kommer några foton på fotograferingen:

 

 

 

Nästa vecka

 

Nästa vecka är det vanligt schema som gäller. Enligt plan kommer Camilla, i alla fall delvis, tillbaka nästa vecka. Vi hoppas och längtar!

 

Utvecklingssamtal vecka 39-40 

 

Tider finns att boka på schoolsoft. Se till att boka en tid om du inte redan gjort det.

Med anledning av utvecklingssamtalsdagar börjar eleverna 10.40 måndag den 23/9 samt är lediga onsdag den 25/9. Klubben är öppen.

 

Föräldramöte

Vi går ut med datum för föräldramöte så fort Camilla är tillbaka.

 

Trevlig helg!

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.