Jupiter vecka 47

Tack för en bra vecka Jupiter.  Stort tack också till alla föräldrar vi haft på besök den här veckan!

 

Ni alla kämpar verkligen på trots mörkare tider! Vi fortsätter läsa mycket och öva Vektor på morgnarna och i början av lektioner för att få en lugn start samt pigga upp oss mitt under lektioner med puls-pauser och massageövningar.

 

 

Den här veckan blev ni även uppiggade av ett ordentligt träningspass på idrotten:

 

 

Drömyrke och dubbelteckning

Den här veckan kopplade svenskan på SO:n genom att läsa och diskutera om ett drömyrke. Framöver kommer ni få möjlighet att skriva om ett yrke samt intervjua någon om deras yrke. Fundera gärna på vilket yrke du vill skriva om samt vem du skulle vilja intervjua.

 

Förutom drömyrken har vi fokuserat på långa och korta vokaler samt dubbelteckning. Vi använde oss bland annat av Språkbiten som hjälper vår hjärna se mönster och bli bättre på att stava.

 

 

Läsläxa

Vi fortsätter med läsläxa från varje fredag till varje torsdag. För att jag ska kunna hinna titta på läxan behöver jag få in den på torsdagen så hjälps gärna åt hemma med att komma ihåg läxan.

Du läser fortsatt minst 20 minuter vid minst tre tillfällen per vecka,  självklart gärna mer! Vid minst ett av lästillfällena ska du läsa en sida högt för en vuxen hemma. Varje vecka har du också ett läsuppdrag att göra. Kommande vecka handlar det om att hitta dubbeltecknade ord och skriva meningar av dem.

 

 

Vi har idag pratat om att jag vill att ni skriver hela meningar så snyggt ni kan. Kom ihåg punkt och stor bokstav! Det är bra om du skriver med en penna som går att sudda ifall det blir fel. Be gärna en vuxen hemma kolla igenom läxan när du är klar.

 

 

Schackfyran

Idag, fredag, fick vi besök av Jonas från schackfyran som informerade om tävlingen samt gav oss tips på smarta strategier. Schackfyran går av stapeln till våren och mottot är att alla får vara med. Om du som vårdnadshavare inte vill att ditt barn deltar behöver du meddela oss detta snarast då vi på måndag skickar in anmälningspapprena.

 

 

 

Värdegrundsarbete

Den här veckan har vi pratat mycket om hur vi mot varandra och vikten av att vi använder ett schysst språk. Från och med nästa vecka kommer vi arbeta extra strukturerat med värdegrundsarbete under mentorstiden.

 

 

Utflykt torsdag

Torsdag kommande vecka, den 28/11, gör vi återigen en utflykt till Gustavsbergs centrum. Vi ses i klassrummen 8.20 som vanligt och tar sedan bussen till centrum för att se föreställningen ”Fatimas resa” och besöka lekpark samt biblioteket. Ta med matsäck, lånekort, eventuella böcker att lämna tillbaka till biblioteket samt kläder efter väder. Skoldagen slutar 13.00 då vi är tillbaka på skolan. Klubben tar vid för de som behöver vara kvar längre. Du som vårdnadshavare behöver meddela mentor om ditt barn får sluta någon annanstans än på skolan.

 

So – Yrken

Just nu pratar vi bland annat om vilka yrken som finns. Vi har därför börjat bjuda in er föräldrar att berätta om just ert yrke. Om du skulle vilja komma till oss i Jupiter och berätta så får du gärna ta kontakt med Fredrik fredrik.pettersson@lemshaga.se . Därefter får du komma och berätta i ca 15 minuter under en av våra SO lektioner.

 

Jullov på Klubben

 

Nu är det dags att göra er anmälan inför Jullovet.

Vi önskar att ni skriver Närvaro i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av Fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver Ledig i kommentarsfältet om ni är lediga.

Dessa datum är fritids/klubben ÖPPET kring jul, och då önskar vi att ni fyller i en korrekt anmälan:

20 December
23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton)
2 Januari
3 Januari

Dessa datum är fritids/klubben STÄNGT: (samt alla röda dagar och aftonar)

27 December
30 December
7 Januari (pga. planeringsdag)

Vi vill ha din anmälan senast 24/11 för att kunna bemanna korrekt.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Nästa vecka

Måndag: Jupiter grön idrott. Catrin har NP med åk 9 på morgonen. Vikarie på mentorstimmen.
Tisdag: Jupiter röd idrott
Onsdag: Catrin har NP med åk 9. Vikarie på svenskan.
Torsdag: Utflykt. Ta med matsäck, lånekort, böcker att lämna tillbaka samt kläder efter väder.
Fredag:

 

Blänkare

  • 13/12 – Lucia i amfiteatern kl.8.00.
  • 19/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka 16.00-16.45.

Trevlig helg önskar Jupiter-teamet!

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.