Jupiter vecka 51

Tänk att vi nu har gått tillsammans i Jupiter i en hel termin! Vi är så stolta över er och hoppas att ni kan känna samma stolthet över er själva. Ni är grymma och har gjort en fantastisk första termin i mellanstadiet.

 

Junior-reportar

I veckan fick vi ta del av Edit och Max proffsiga reportage i SvD-junior. Det väckte mersmak och det ryktas om en skoltidning i Jupiter. En spännande idé som vi bygger vidare på i januari!

 

 

Jullunch

 

Köket bjöd på pampigt julbord som vi mumsade i oss med god aptit. Stort tack!

 

 

 

Julavslutning

 

Vi fick en mysig julavslutning med tokig julsaga, promenad, julfilm, tallriksutmaning och fadderträff innan den stämningsfulla avslutningen i kyrkan. 

 

”Lärarn” gjorde uppskattad comeback i Röd. Avslutningsdagen till ära assisterad av Rudolf:

 

 

Sedan laddade vi upp med skogspromenad innan film och snacks:

 

 

 

 

Solen kikade fram under promenaden. Pass på!

 

 

Sedan var det dags för gemensam filmvisning av julfilmen Klaus:

 

 

 

Efter lunch antog vi tallriksutmaningen:

 

 

Eftermiddagens fadderträff blev mycket lyckad och uppskattad. Vi skrev budskap på skolgården, julpysslade och skrev haiku-dikter:

 

           

 

 

Under avslutningen i kyrkan fick vi uppmärksamma vår fredspristagare, Loke, och lyssna till flera av våra fina elever som sjöng, spelade och talade. Stort tack också till er som hjälpte till genom att vara en bra publik.

 

 

 

Läsbingo

 

Torsdagen innan lovet fick alla som var i skolan ett läsbingo att fylla i under jullovet. Bingot finns även på schooslosft i Läxan ”Läsbingo” så att även du som inte var på plats kan anta utmaningen.

 

Det viktiga är såklart inte att du läser precis så som det står i bingot. Jag vet dock att många av er tycker att det är lättare att hitta motivationen till att läsa med hjälp av en utmaning och därför delar jag ut bingot.

 

Oavsett om du läser med ögonen eller öronen utökar du ditt ordförråd samtidigt som du lär dig om omvärlden och blir bättre på att skriva egna texter.  Om du läser med ögonen tränar du dessutom på hur meningar byggs upp och ord stavas.

 

Många av er har frågat mig vad ni ska göra för att nå ännu längre inom svenskämnet. Mitt svar på den frågan är nästan alltid att läsa mer. Med ögonen eller öronen. På egen hand eller tillsammans med någon (kanske läsa varannan sida?).

 

 

 

Bok att läsa i med till skolan

 

Vi kommer fortsätta läsa tyst flera tillfällen varje vecka så se till så att du alltid har en bok att läsa i skolan (och hemma så att du kan göra läsläxan förstås).

 

Ny elev

 

Efter lovet hälsar vi Ferdinand välkommen till Jupiter. Ferdinand har tidigare varit och hälsat på i Grön där han kommer gå. Vi ser mycket fram emot att lära känna honom bättre! 

 

Ny lärare

Efter jullovet börjar äntligen vår efterlängtade nya lärare i engelska, Maria Troedsson. Välkommen! Vi tackar Trixie som varit en utomordentlig vikarie under tiden vi väntat.

 

Terminsstart

 

Terminen startar onsdag 8/1 kl 8.20. Klubben är stängd för planering 7/1.

 

Känns lovet lite långt?

 

Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111. Telefonen är öppen 14-21 alla dagar. Det är gratis och du är självklart anonym om du vill!

På bris.se finns dessutom möjlighet att maila Bris eller chatta med en av Bris kuratorer.

 

God Jul och Gott nytt år!

/Anna, Camilla, Catrin och Johanna

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.