Jupiter vecka 7

Tack till er alla som bidrog till att göra vår vecka extra hjärtlig <3 . Extra stort tack till kamratstödjarna som ordnat fin hjärt-aktivitet samt bakat mumsiga kakor.

 

 

 

 

Långa och korta vokaler

 

Vi har såklart fortsatt läsa om Nils Holgersson. Den här veckan har han och och vildgässen varit i Falun och fått höra sagan om Falu koppargruva. Berätta gärna om jätten och jättedöttrarna hemma! Nästa vecka reser vi till Uppsala där det är dags för studenten.

 

Förutom läsningen har vi fokuserat på långa och korta vokaler samt dubbelteckning. Detta kommer även igen i veckans läsläxa.

 

 

Kommer du ihåg?

Vilka är vokalerna?

Hur hör man skillnad på långa och korta vokaler?

Hur många konsonanter kommer (oftast) efter kort vokal?

 

 

 

 

Föräldramöte

 

Välkomna till föräldramöte den 11/3 kl 17.30-19.00. Vi vet att ett par andra mentorslag har föräldramöte samma datum men av olika anledningar behöver vi ändå lägga det då. Vi hoppas att det inte ställer till det alltför mycket för er som har syskon i de andra klasserna.

 

Vi kommer bland annat diskutera teaterprojektet som vi pratade om vid förra mötet. Hör av dig till mentor i god tid innan om det är något övrigt ni önskar att vi lyfter. Vi kommer inte ha utrymme för icke föranmälda frågor under mötet. Föräldramötet är ett bra forum för att samverka kring övergripande frågor. En angelägen fråga i den här åldern brukar t ex vara användning av sociala medier. Frågor om enskilda barn eller händelser tas hellre vid ett annat tillfälle.

 

 

Schackfyran

 

Den 10/3 är det äntligen dags för schackfyran i Globen. Vi samlas vid Värmdö marknad 7.30 och tar sedan buss samt tunnelbana till Globen där det hela går av stapeln. Det beräknas sluta vid 13-tiden. Om vi har tur är vi tillbaka vid Lemshaga runt 14 men det kan dröja till närmare 15 om vi har otur med bussarna. Meddela mentor via mail om ditt barn får sluta någonstans än vid skolan.

 

Eleverna behöver ha med sig matsäck denna dag. Då det är en lång dag kan det vara bra med en smörgås eller frukt förutom maten. Det går bra att ta med något mindre fika (t ex en bulle eller ett par kakor) men vi skippar godis och läsk. Kom ihåg att nötfritt gäller.

 

Vi ser gärna att någon eller några föräldrar gör oss sällskap. Hör av dig till mentor om du är sugen på att följa med.

 

Trevlig helg!

 

Varma hälsningar,

Anna, Camilla, Catrin och Johanna

En kommentar

  • Tack för en trevlig vecka och kul att vi ska åka till Globen.
    Hälsningar Lorenzo och Giusy

Kommenteringen är stängd.