Jupiter Veckobrev 16

Jupiter veckobrev vecka 16.

Hoppas att alla hade ett skönt påsklov! Den här veckan har solen värmt upp Lemshaga vilket bidrar till en härlig och god stämning bland alla elever och personal. Nästa vecka kommer att bli händelserik med flera roliga aktiviteter.

Alfreds praktik hos Jupiter

Den här veckan och nästa har vi förmånen att ha Alfred Stark som studerar till lärarassistent på Komvux Värmdö yrkeshögskolan och som nu kommer att vara på Lemshaga i 6 veckor, varav de två första på Jupiter. Alfred är utbildad IT (Information technologie) på ett universitet i Iran och har jobbat som Yrkeslärare i drygt 10 år inom olika områden bland annat ”Adobe Collection”, ”Film Making”, ”Film Editing”. Alfred följer Agnetas schema och tillsammans kommer vi låta eleverna pröva på att skriva manus, filma med hjälp av greenscreen och lägga till undertexter i väldigt korta filmer framförallt är syftet att lära sig tekniken som de kommer att kunna använda i undervisningen många gånger framöver.

 

Torsdag utflykt till Hemmets sjöäng och sportfiskarna.

Torsdagförmiddag åker gröna gruppen  8.17 buss 429 till Gustavsbergs centrum där vi byter till buss 474 till Hemmesta vägskäl. Där vi enligt SL bör vara framme 8.50 och aktiviteten pågår mellan 9.00-11.00 och vi åker tillbaka till skolan med buss 474 11.22 till Värmdö marknad där vi byter buss till 428 till Lemshaga och vi planerar vara tillbaka i skolan för att äta lunch kl.12.15.
Torsdageftermiddag  åker röd grupp med buss 467 kl. 11.09 till Gustavsbergs centrum där vi byter till buss 474  11.40 mot Hemmesta vägskäl där vi kommer fram 12.00 Aktiviteten pågår mellan 12.00-14.00 och vi åker tillbaka med buss 474 mot Värmdö marknad där vi åker buss till 467 mot Brunn och går av vid Lemshaga.  Ska elever fortsätta på bussen hem så maila till Krister.

Informationen om aktiviteten vi fått är : Vi på Sportfiskarna vill välkomna dig och din klass till en dag där vi tillsammans ska göra smarta miljöinsatser för våra fiskar. Närmare bestämt ska vi förbättra miljön i och omkring Hemmesta sjöäng. Aktiviteten går ut på att vi välkomnar er till Hemmesta sjöäng där vi tillsammans kommer lära oss mer om våtmarker, östersjön och djuren som lever där. Vi- tillsammans med forskare är övertygade om att kunskaperna fäster på ett djupare plan om man får se, lukta och känna vid inlärningstillfället. Eleverna kommer dessutom få göra smarta miljöinsatser för våra fiskar, och har vi tur så får de träffa östersjöns egna krokodil – gäddan!  Vi har utvecklat ett inspirationskompendium kopplat till olika vattenmiljöer som ligger till grund för aktiviteten. Inför besöket vill vi gärna att ansvariga pedagoger läser avsnittet om ”Skolbäcken i våtmarken (sid 7)” för att anpassa nivån till just er klass. Eleverna kommer ha stor nytta i sina frågeställningar om de är väl förberedda. Kompendiet i sin helhet hittar ni i länken här: https://www.sportfiskarna.se/portals/sportfiskarna/PDF/PDF-forening/blanketter-ungdom/Skolbäcken%20Insp%20häfte%202017%20UPPSLAG%20_webb.pdf  När ni anländer med bussen (474) till Hemmesta vägskäl går ni österut upp mot sjöängen och fågeltornet där vi möter upp.

Vi kommer tillsammans arbeta fysiskt- både bära och släpa. Därför ber vi er att informera eleverna och kollegorna om att oömma kläder och gummistövlar är viktigt. Vi kommer att ha med oss fika till samtliga deltagare, men se gärna till att barnen har med sig vattenflaska fylld med vatten (det är ett slitigt jobb). Hälsar Mattias på sportfiskarna.

Fredag Skolgårdsdisco

Nästa vecka ska vi fira att Storgårdens elever läst 500 timmar på två veckor med ett skolgårdsdisco mellan 12.30 – 13.30 och skoldagen slutar efter discot. Fast då måste alla elever redovisa sin läsning på läsprotokollet och tyvärr är det ännu inte alla som gjort det. Ta med på måndag så att Agneta kan sammanställa Jupiters lästid under utmaningen.

Skolämnena:

I SO har eleverna börjat att arbeta med Samhällskunskap/ekonomi.

I NO fortsätter arbetet med människokroppen. Prov om människokroppen  beräknas vara under vecka 19, utförlig information läggs ut under nästa vecka.

Idrotten är utomhus framöver.

Trevlig helg

önskar

Agneta ,Krister ,Karin Ulrica & Åsa

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.