Jupiter veckobrev v 12

Hej alla Jupiterelever och föräldrar

Detta har varit en vecka då vi inte bara har fått träffa alla underbara elever i Jupiter utan även er föräldrar till Jupiterelever då vi hade ett föräldramöte. Vi tackar så mycket för att ni ville komma och delta. Protokoll ligger ute på Schoolsoft så alla kan ta del av vad som sades på mötet.

NO

Vi håller på för fullt med vatten och kommer att göra under nästa vecka också innan vi går in på tekniken och programmering. Vi har under veckorna kring arbetet med vatten arbetat väldigt mycket med experiment, diskussioner och lärarledda lektioner där vi tränar på att ta anteckningar. Det vi lagt mycket krut på har varit att lära oss att göra experiment och sedan göra en dokumentation kring det. Lite krångligt men det går bättre och bättre för varje gång. Det svåra är att komma ihåg att det både ska finnas text och bild med.

Vi har gjort experiment kring ytspänning, kring hur vi kan göra “eget” regn och vad som händer om vi trär på en plastpåse över handen.

Svenska

I svenska har vi nu blivit klara med vårt område kring ordkunskap. Vi har tränat på stavning, grammatik, hur ord låter och stavas. Det har varit mycket färdighetsträning och nötning men det kommer ge resultat kring hur vi skriver och stavar. Vi arbetar också med läsning varje torsdag då vi lästränar tillsammans. Kom ihåg att alltid ha en bok med er som vi kan läsa i. I nästa vecka kommer vi att börja arbeta med läsförståelse igen och arbeta med boken Mio min Mio.

Info från Klubben

Påsklovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg under perioden 15/4-18/4.
Vad god fyll i på schoolsoft under kommentar från vårdanadshavare; Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 24/3 för att garantera en riktigt bra omsorg där personalbemanning, elevantal och aktiviter synkar.
Obs! Fredag 19/4 är det stängt pga röd dag, samt att torsdag 18/4 stänger fritids 15.00 pga dag före röd dag.

Hälsningar Fritids och Klubben

Kommande

24/3 Senaste anmälningsdag till Klubben om påsklovet
v. 16 Påsklov (16/4-22/4)
18/4 Klubben stänger kl. 15
19/4 Klubben stängt pga röd dag

Ha en trevlig helg och njut i det fina vädret

Krister, Camilla, Maria, Ayla och Marie

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.