Jupiter veckobrev v.13

Hej alla fina Jupiter elever,

Ännu en vecka har gått och som tur är så har många av er blivit lite friskare och kommit tillbaka till skolan vilket känns skönt då vi saknar er när ni inte är här. Några av er är fortfarande borta och vi saknar er så mycket, längtar så tills vi alla är på plats igen. Nästa vecka är sista veckan innan ett välförtjänt påsklov.

No – Östersjön

Den här veckan har vi avslutat diskussionsfrågorna kring Ekologi som alla har fått besvara via Classroom. Om du forfarande inte lämnat in dessa så har Catrin delat ett dokument med era gemensamma svar. Så fyll gärna i ert dokument så att det blir komplett.

Inför att skriva en faktatext är det nu viktigt att alla kan förklara de begrepp som vi har gått igenom inom ekologi dvs begreppen ekologi, ekosystem, biologisk mångfald, skillnad mellan näringsväv och näringskedja mf. Prata gärna om begreppen hemma.

När vi alla hade fått möjlighet att ta del av begreppen så påbörjade vi vårt arbete om djur som lever i Östersjön. Eleverna fick sedan välja ett valfritt djur som hen har fått jobba vidare med under veckan. Vi startade med att skriva tankekartor och en näringsväv för att skapa en större förståelse för sitt djur. Själva faktatexten kommer vi att påbörja under nästa vecka.

 

Matematiken – Volym och Vikt

Den här veckan har vi samtalat om volymenheterna, liter, deciliter, centiliter och milliliter. Vi har jämfört de olika enheterna och testat för att se hur många milliliter det går i en deciliter eller en liter osv. Vi har även undersökt hur vi kan mäta massa och vilka enheterna som vi använder vid vikt: gram, hektogram och kilogram.

Genom veckan läxa för ni testa lite extra där hemma att experimentera mellan de olika enheterna, ni får även i uppgift att baka bröd till Jupiters gemensamma frukost samt er egen frukost där hemma då det säker blir över. I läxan som ligger på school soft och sen länkat till classroom så uppmuntras eleverna att omvandla deras ingrediensers olika enheter i en tabell. Se Classroom för ytterligare instruktioner samt dokument som alla elever ska fylla i och lämna in.

Fredagens gemensamma frukost den 3/4 pågår mellan 8.20-8.55. Alla tar med sitt egna bröd med pålägg som du har bakat hemma. Vi bjuder på te. Ser fram emot en mysig stund tillsammans.

Nästa vecka v. 14

måndag: Idrott grön
tisdag: Idrott röd
onsdag:
torsdag: idrott – vårjogging med Krister ta med bra kläder och skor som du kan springa med.
fredag:  Matteläxa lämnas in genom en gemensam frukost 8.20-8.50 se school soft och i Classroom Matematik för mer info.

Hemmesta sjöäng – sportfiskarna

Utflykten som vi planerat på torsdag 2/4 har vi flyttat fram till den 30/4 pga den situation som just nu råder.

Inför aktiviteten behöver alla ta med oömma kläder och gummistövlar. Vi kommer tillsammans arbeta fysiskt- både bära och släpa. Alla behöver därför oömma kläder och gummistövlar.  Eleverna behöver även vattenflaska och matsäck. Vi återkommer med mer info!

Information för dig som arbetar hemma
  1. Anmäl dig frånvarande på school soft, detta är ett måste.
  2. Gå in på SchoolSoftLektionsplaneringar läs anvisningarna och följ den eventuella länken som tar dig till Classroom eller gå in på Classrom.
  3. I Classroom under fliken ”Klassuppgifter” anmäler du närvaro i den fråga som kommer upp högst upp till respektive lektion. Detta gör att vi lärare kommer att notera ”Distansundervisning” i SchoolSoft vilket gör att du får närvaro för lektionen.
  4. Lektionsplanering för lektionen hittar du under ”Klassuppgifter” uppgiften är döpt till ex Måndag 30/3: Svenska 10.40-11.25. Här läser du vad som ska göras för lektionen. När du är tillbaka så får du visa vad du gjort och att du har hängt med i undervisningen för respektive lärare.

Viktigt att du följer planeringen och inte bara jobbar på. Detta då vi önskar att alla ligger ungefär på samma uppgifter då vi kommer tillbaka till skolan. 

Även då du är hemma behöver du röra på dig mellan lektionerna och få lite rast i form av rörelse och frisk luft. Glöm inte bort att ta en promenad eller ta en cykeltur om du är tillräckligt frisk. Viktigt att röra på sig för att få energi och lust att jobba vidare.  

Trevlig helg 

Jupiters pedagoger

En kommentar

Kommenteringen är stängd.