Jupiter veckobrev v 14

Hej alla i Jupiter

Vi har kommit in i en ny period och vi har börjat med nya områden i flera av våra ämnen.

Svenska

Vi har nu börjat att läsa och arbeta med Mio min Mio. Vi har kommit in i kapitel 2 och läst om när Bo/Mio hamnar hos sin fader konungen i Landet i Fjärran. Varje vecka läser vi ett kapitel och jobbar med frågor. Vi kommer också varje vecka att jobba med boken på lite olika sätt. Denna vecka pratade vi om hur kapitel 1 upplevs och framställs som ensamt för huvudpersonen. Vi har också pratat om de olika karaktärerna som vi fått träffa och hur de framställs.

Tänk på att om ni är sjuka, lediga eller annat och missar en lektion är det automatiskt en läxa att jobba vidare med att läsa kapitlet vi jobbar med under veckan samt svarar på frågor. Detta för att ni ska vara uppdaterade och i fas för veckan som kommer.

NO

Vi har nu släppt området kring kemi och vatten och gått över till att arbeta i teknik och programmering. Programmering är ett område som vi kommer att jobba i både i NO och i matten. Vi startade hela området under denna vecka och har haft introduktionen till programmering. Vi har pratat om vad som styrs av programmering och datorprogram. Vad vi har omkring oss i vardagen som är programmerade och vi har också pratat om hur viktigt det är med att skriva EXAKTA program/kod när vi programmerar. Att ex. datorn inte kan förutsätta vad som ska hända om vi inte sagt till den vad den ska göra. Vi såg en film för att se hur noga vi måste vara i våra instruktioner. Länk till filmen om ni vill se igen eller visa någon hemma kommer här.

Ha en trevlig vecka

Maria, Krister, Camilla, Ayla och Marie

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.