Jupiter veckobrev v 18

Hej alla i Jupiter

Skolveckan har nu gått och det har varit en kall vecka. Det syntes inte minst efter cancerjoggen ni gjorde i regn och rusk. Många kalla blöta elever som kom tillbaka men det var för en god sak!

Matte/teknik

I matte och NO/teknik har vi blivit klar med ytterligare ett delområde kring programmering och det handlade om instruktioner. Alla elever fick en bild fotad någonstans på skolgården. Det var sedan er uppgift att ta reda på var på skolgården fotografiet var taget. Efter lite detektivarbete var uppgiften att skriva en instruktion hur man skulle ta oss dit. Vi var tvungna att vara ordentligt noga i vår beskrivning och inte bara skriva sväng vänster, för när ska vi sluta svänga vänster eller ska vi svänga åt vänster hela tiden och då bilda en cirkel? Det är väldigt kul att se hur ni har tagit er an detta område kring programmering. Det är så mycket engagemang och ni verkligen längtar efter att lektionen ska börja.

Vi har nu kommit in i sista delen i programmeringen, att arbeta i scratch jr. Där har uppgiften varit att ni ska först (denna vecka) jobba efter färdiga uppdragskort, att ni ska programmera så som det ser ut på ett papper. Uppgiften kommer att gå vidare längre fram med att ni ska få programmera helt själva, alltså bestämma helt själva vad som ska hända och ske i Scratch.

Teaterprojekt

Under fredagen fick ni träffa på regissören för vårt kommande teaterprojekt, Lisa. Ni fick testa på och ni fick också välja vad ni skulle vilja göra. Det finns två grupper som man väljer mellan

Scengrupp
Fixargrupp

Scengruppen är den grupp som kommer att sjunga, dansa och vara på scen. Fixargruppen är den grupp som ordnar allt praktiskt som finns runt omkring som rekvisita, kostymer osv. Fixargruppen kommer vi att dela in i smågrupper senare beorende på vad vi kommer att arbeta med. Vi kommer att börja med detta v 21. Vi kommer också att i svenskan gå igenom hur man läser manus, vad de olika delarna betyder, så alla känner att man har koll.

Skolans dag

Nästa vecka är det skolans dag på onsdagen. Det är en dag som är för er elever mellan 8:20-16:00. Skolans dag börjar sedan kl 13:00 och pågår fram till kl 16:00. Vi kommer i skolan att förbereda för dagen på förmiddagen tillsammans med Marie, Maria och Krister. Denna dag är det helt ok att ta med en mindre summa pengar om man vill för att få handla av Mars försäljning på skolan. Vi hälsar också alla föräldrar, vänner och bekanta eller bara nyfikna välkomna till vår skola. Jupiter kommer att hålla till i våra klassrum under eftermiddagen! För er gäller tiderna 13:00-16:00

Ha en trevlig helg så ses vi nästa vecka

Krister, Camilla, Maria, Ayla och Marie