Jupiter veckobrev v 2

Välkomna tillbaka alla i Jupiter

Äntligen fick vi träffas igen. Två veckor är lång tid tycker vi att inte få träffa er! Vi har kastat oss in i skolverksamheten igen och lektionerna startade på en gång när ni kom tillbaka i tisdags. Ni har också nu fått träffa er nya matte- och engelskalärare Maria.

Svenska

I svenska har vi nu gjort klart vårt arbete kring Carl von Linné. Det har varit ett ämnesöverskridande arbete med NO. Vi har nu idag torsdag haft vår sista lektion där ni ska ha skrivit klart ert brev till Linné där ni berättar om en blomma ni hittat som kan bota en dödlig sjukdom. Om ni mot förmodan inte är klara efter sista lektionen som var idag har ni automatiskt en läxa att göra klart detta. Det ska vara klart senast måndag (detta har vi pratat om i skolan).

NO

Vi fortsätter vårt arbete i NO kring naturen. Vi är nu inne på skogen och vi har kommit till att ni i grupper ska ta reda på information kring ett område som kan göras av träd. Ni har fått välja mellan pappersmassa, energi, kläder, kosmetik, mat, byggmaterial och bränsle. Ni ska bland annat ta reda på hur man använder träd i ert område och om det finns för alla i världen. Detta kommer vi att fortsätta med i nästa vecka.

Fair Play Cup

Under fredagen nästa vecka 18/1 kommer Fair Play Cup att anordnas för Storgårdens elever. Det är en innebandycup som går ut på att ha ett schysst spel. Turneringen kommer att pågå hela dagen och slutas ca 14:30. Mellan era matcher kommer ni att ha lektioner som vanligt. Tänk på att ta på er kläder som passar för att röra sig som de du har på idrotten. Ta också gärna med en vattenflaska och kanske en frukt för att orka med hela dagen med både lektioner och innebandyspel.

Allaktivitetsdag

Torsdag 31/1 kommer vi på skolan ha allaktivitetsdagen. Vi gick i veckan ut med information till eleverna att valet kommer att ske hemma, alltså valet kommer att ske utanför skoltid. Detta för att ni ska kunna prata ihop er med er kompis om vad ni vill välja. All info kommer snart.

Ha en trevlig helg

Camilla, Ayla, Krister, Maria och Marie

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.