Jupiter veckobrev v.20

Varma hälsningar från Jupiter som njuter i vårsolen!

Alla håller tummar och tår för att värmen är här för att stanna och vi njuter av att solen och värmen äntligen är här.
Det är fullt ös ute på skolgården även om vi har haft livliga diskussioner om skolgårdsgränser och var man får och inte får leka. Det har kommit upp en skolgårdskarta som inte riktigt stämmer med det eleverna tycker sig ha haft som gränser under våren, men nu vet vi iallafall säkert vad som gäller.
Tillexempel har vi fått klarthet i att pingisbordet utanför Jupiters entré delar vi med Saturnus (blivande Jupiter) och det är ett perfekt tillfälle att lära känna de vi ska dela Storgården med i höst.
.
.
I början av veckan bjöds det på storstilade konserter i Musikladan. det var dags för “Mini mello” i Jupiter. Ayla och Victor var publik och eleverna framträdde i grupper med populära pop låtar. Under musiken de senaste veckorna har eleverna övat både musik, text och framträdande tillsammans med musikläraren Jonas.
Annat som har hänt är att vi bytte lokaler med Saturnus i torsdags. De lånade våra klassrum när de fick besök av sina blivande nya klasskompisar och alla fick känna på hur åk4 kan bli. Under den tiden återvände vi till Villan och hade fm lektioner där. Vi mindes hur det var att gå i åk3 och längta eller fasa inför åk4. Vi började skriva brev till de blivande åk4 med tips och råd inför hösten. Samtidigt får vi som ska bli åk5 öva på att skriva mer utvecklade texter där vi förklarar och resonerar och dessutom med en tydlig mottagare, nyttig övning!
I SO funderar vi kring Vikingatiden, vi diskuterar forskningsrön, utgrävningar och jämför dåtid med nutid innan vi ska fundera på orsaken till dessa skillnader. Det var väldigt många av er som hade gjort läxan och skrivit fantastiska minnesanteckningar. De anteckningarna och kunskaperna från filmen behövdes verkligen på fredagens lektion.
Tyvärr kommer det vara så framöver att läxor som du INTE har gjort inte bara drabbar dig själv, utan även dina klasskompisar. Är du inte förberedd och insatt kan du inte delta på samma sätt i diskussioner och grupparbeten, det är inte bara du som missar att lära dig det du ska.
Det kommer bli ännu viktigare i höst att du håller reda på vad som står på schoolsoft och gör ditt bästa på alla uppgifter och läxor.
 .
.
.
Vi avslutade veckan med att storstäda och sortera i framför allt Grönas kapprum, lite före bilder
och efter bilder
Vi har sagt att mössa, vantar, täckbyxor och tjocka jackor ska tas hem. Flera saknar regnkläder och då måste man vara noga att hålla koll på vädret och ta med sig det man behöver för att kunna vara ute varje dag. Nu ska vi hålla det så här fint resten av terminen och förbereda oss inför höstens kapprum en trappa ner där vi lärare inte alls kontrollerar och styr upp lika mycket.
Känner du igen något kvarglömt så behöver det hämtas omgående. OBS! det finns en del vinterkläder i Rödas kapprum också, vi hoppas de hinner städa nästa vecka.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Viktigt nästa vecka:
måndag – idrott båda grupperna
tisdag – idrott röd
onsdag –
torsdag – ledig (skola och klubben stängt)
fredag – klubben öppen, skolan stängd.
OBS! se schoolsoft för läxor, de finns bara där!
 .
.
Ett tips inför helgen eftersom vi arbetar med vikingatiden just nu, närmare än Ingarö kan man nästan inte komma de människor som levde för 1000 år sedan!
.
.
För kännedom.

För er som vill göra något riktigt roligt tillsammans med nya eller gamla vänner i sommar bjuder Sports Heart Camp in alla från 7-15 år på en härlig lägervecka den 30 juli-4 augusti på Ingarö. Lemshagas egen musiklärare Jonas Karlhager är ansvarig för show men förutom det finns fotboll, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, e-sport och dans att välja mellan. Bland ledarna är några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några. Oavsett om du ligger på en avancerad nivå i din idrott eller aldrig provat så finns det möjlighet att utvecklas här. Alla deltagare får ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan och swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldsta deltagarna är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. Familjer som har svårt med deltagaravgiften har möjlighet att ansöka om gratis plats. Mer information finns på hemsidan där också anmälningarna görs; sportsheart.se. Ledarna hälsar er varmt välkomna!

 

Hoppas ni får en härlig helg!

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']