Jupiter veckobrev v.3

Hej alla Jupiterfamiljer!

Nu kommer förkylningar och magsjukor som ett brev på posten framöver, tvätta händerna, var ute i friska luften och ta en extra frukt vet já! Det kan aldrig skada. Vi hoppas så klart att så många som möjligt håller sig friska framöver, Malin drabbades i onsdags och höll sig hemma de 48 timmar man ska, så hon har inte varit här torsdag/fredag. Det tackar vi för och tar till oss allihop även om vi har saknat henne! Men blir man sjuk, se till att ni är friska innan ni kommer tillbaka, det hjälper oss alla.

 

I skolan har vi kommit igång ordentligt i alla ämnen efter juluppehållet och fler roliga saker är på gång.

På fredagen visades slutresultatet av ett engelskaprojekt med Jon upp utanför matsalen. Eleverna har gjort en musikvideo som ni säkert kommer att få höra mer om. Några av eleverna trodde att videon låg ute på youtube men så är inte fallet. Vi lägger inte upp material på youtube utan använder oss av veckobrev och Schoolsoft.

I So arbetar vi för fullt med Sverige, kartan, landskap, städer och vi gör vår egen Sverigekarta där vi ska fylla i det som eleverna tycker är viktigt och berör dem. Den färdigtryckta kartan är så klart väldigt spännande men är så full med information att den ibland är svår att ta till sig.

 

 

Fördelen för mig, Ayla, som nu har både So och Svenska är att ämnena så väldigt lätt går att kombinera för att skapa mer meningsfullt arbete. Läxan till nästa fredag är ett sådant exempel, texten är tagen ur So-boken och berör det målen siktar emot i ämnet men ur texten plockas ord som eleverna ska öva på att stava, läsning och lässtrategier i texten samt en skrivdel hör rent krasst till svenskämnet. Tillsammans bildar de en större helhet och mer sammanhang vilket gör lektionerna roligare och lättare att anpassa efter eleverna intressen.

När man vill lära sig är det både roligare och lättare!

 

Viktig information

  • Du som inte har bokat en tid för utvecklingssamtalen 25/1 måste göra detta på en gång via schoolsoft. Fyll också i informationen ni föräldrar ska bidra med innan samtalet, även den finns på schoolsoft. Eleverna har arbetat med sin del i skolan den här veckan. Gå gärna in och titta och prata om det tillsammans innan samtalet.

 

  • Inför allaktivitetsdagen den 6/2 ska ni föräldrar logga in på schoolsoft och tillsammans med eleverna göra ett aktivitetsval för dagen. Senast måndag 23/1 måste detta val vara gjort, efter det placerar vi pedagoger in eleven i en av grupperna.

 

  • Nästa vecka byter vi period i skolan, detta påverkar inte Jupiter mer än att slöjdämnena växlar, de som haft Trä- och metall byter till Textilslöjd och tvärt om.

 

Läxor

Alla läxor som eleverna har ska ligga på schoolsoft.

Ibland ligger de endast som information och utan material, i en del läxor bifogas arbetsblad eller länkar. Arbetsblad får eleverna alltid ut i skolan om inget annat anges, en kopia på schoolsoft kan däremot vara bra att skriva ut hemma om arbetsbladet från skolan kommit bort.

Väldigt viktigt att ni går in och klickar vidare till nästa vecka för att se vad som kommer att hända. Gör eleverna delaktiga i detta, be dem logga in och leta själva. Ju äldre de blir desto mer information kommer de att behöva hitta och hålla reda på själva via schoolsoft, det är viktigt att det blir en vana att göra det redan nu.

Olika läxor ska lämnas in olika dagar, planera hur arbetet läggs upp för att passa eleverna och familjen bäst. I Jupiter har båda klasserna 40min läxhjälp på schemat under skoltid och alla har möjlighet att gå på läxhjälp under fritidstid, även om man inte är inskriven på klubben. Man behöver inte göra allt hemma utan det finns både tid och stöd i skolan.

 

v.4

måndag: idrott båda grupperna

tisdag: idrott Röd

onsdag: utvecklingssamtal hela dagen, eleverna hemma eller på klubben förutom den tid de har samtal

torsdag: idrott grön, läxhjälp Röd lektionstid

fredag: läxhjälp Grön lektionstid

 

Hoppas ni får en skön helg så ses vi på måndag igen!

varma hälsningar Ayla, Julia, Malin och Victor

 

 

 

 

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']