Jupiter veckobrev v.36

Hej alla!

Till att börja med vill pedagoger bara säga att NI ÄR HELT FANTASTISKA! Vilka underbara elever ni är och vad glada vi är att få vara era lärare.

I fredags på sista lektionen avslutade vi de två uppstartsveckorna där vi haft schemabrytande aktiviteter. Vi firade tillsammans med att först samarbeta och skära äpplena vi plockat och sorterat på skolgården. De blev sen tre överfulla plåtar med äppelpaj som vi festade på med vaniljsås.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit ett stort jobb att plocka upp de fräscha äpplena från marken, kratta ihop och skyffla upp de mosiga och lägga de i säckar. Sen har alla har varit med och lärt sig att skära och kärna ur äpplen på två olika sätt. Pajen blev uppskattad och jag har lovat att skriva ut receptet.

till 4 personer

  • Rensa 6-8 äpplen och skär i klyftor. Lägg i pajformen.
  • Strö socker och kanel över äppelklyftorna.
  • Smält 100gram smör.
  • Blanda ner 1/2dl socker och 3-4dl havregryn i det smälta smöret. Rör runt.
  • Strö ut blandningen med havregryn över äpplena och grädda på ca 175grader tills äpplena är mjuka och havregrynen är gyllenbruna.
  • Servera med tillexempel vaniljsås.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har lämnat ut de äpplen vi inte vill äta till naturen. På så vis arbetar vi med skolans Grön Flagg mål samtidigt som skolgården blir ren och fin och naturens djur och insekter får mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I och med att det nu är vanligt schema så har även slöjden kommit igång. Jupiter kommer att börja med att tälja i trä- och metallslöjden. Vi har gått igenom säkerhet och tekniker för att kunna börja öva på en testbit. Alla har kommit igång och börjat utforska hur eggen skär genom fibrerna och parerstången skyddar handen från att glida fram över bladet. Vi kommer att öva i flera olika sorters trä, färskt, torrt och kanske även i grönsaker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under torsdagen den här veckan gjorde vi ett besök i Gustavsberg för matsäckslunch och teater med ”Vattumannen och Speed”. Den handlade om miljön i havet och nedskräpningen som pågår just nu, det måste vi göra något åt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en väldigt aktiv teater där eleverna deltog och bidrog med rörelser och sång vid flera tillfällen. En av Jupiters elever blev även utvald av Vattumannens skräpplockare att delta i en gemensam skräpplockartävling på scen under teatern. Tillsammans med en elev från en annan skola slog de rekord i mest uppsamlat skräp under 10 sekunder. Wow, bra jobbat!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

Viktigt framöver:

Vanlig vecka enligt schema v.37

Idrott utomhus, kläder efter väder och handduk så att du kan duscha efteråt.

Tiderna för utvecklingssamtal finns ute på schoolsoft, har ni inte bokat än gör det!

Under utvecklingssamtalsdagen är Klubben öppen. Malia till klubben@lemshaga.se och tala om ifall du ska vara här och vilka tider.

 

Köket behöver få in blanketter om specialkost!

 

Föräldramöte v.41 den 10/10 mellan 18:00-19:30 i Jupiters klassrum

 

 

varma hälsningar

alla pedagoger i Jupiter

En kommentar

Kommenteringen är stängd.