Jupiter veckobrev v.4

Hej alla fina i Jupiter,

Den här veckan har vi fått välja aktivitet inför allaktivitetsdagen. Eleverna har valt mellan aktiviteterna: skridskor och bad, idrott och yoga eller syslöjd och bild. Ser fram emot en helt fantastisk dag tillsammans.

Kunskaper:

NO – Ljus

I måndags fick vi expertbesök av Anton, Ellens pappa inne i Jupiter röd som jobbar som gymnasielärare i Fysik. Han kom för att berätta för oss om ljus. Anton berättade och beskrev vad ljus egentligen är men även hur ljus kan bete sig och hur vi kan få syn på ljusets alla färger. Det jag tror eleverna blev mest fascinerade av var de Gitterglasögon som Anton hade med sig som alla fick testa för att se hur dags ljus eller vitt ljus bryts i olika färger. Han hade även med sig olika typer av ljus som vi fick uppleva bröts på olika sätt.

Nedan kan ni se elevernas egna sammanfattningar av Antons presentation om ljus:

Tack Anton för att du vill komma till oss.

Nästa vecka kommer vi få ytterligare expertbesök av Anna Dahl som kommer berätta om hur ljuset påverkar oss människor på olika sätt. Vad vi kan tänka på för må bättre med hjälp av ljuset? Hur påverkas våra hjärnor av ljuset?

Ma – Statistik

Den här veckan har vi tittat på olika typer av diagram, stapeldiagram, linjediagram och cirkeldiagram. Den gröna gruppen har även hunnit göra kunskapsloggen vilket den röda gruppen kommer göra under måndagen. Fokus för det här kapitlet har varit att alla elever ska kunna läsa av och tolka tabeller och diagram. Vi har även gjort egna undersökningar där eleven fått presentera resultatet med hjälp av tabeller och diagram.

Begrepp som vi hoppas nu sitter och du gärna får samtala kring hemma är de olika diagrammens utseende. Kanske kan ni hitta något diagram i någon tidning eller på nyheterna. Prata gärna då om vad ni kan utläsa av digrammet. Vad berättar x-axeln och y-axeln. Vad är det för undersökning? Vilket är typvärdet? (dvs den kategori som har flest.) Vilka frågor skulle jag kunna ställa på diagrammet?

Vi går vidare:

Nästa kapitel handlar om tid och ett ganska kort kapitel därefter så har vi delprov B för bok 4A. Detta prov kommer ligga under v.7 ev början av v.8 och tar upp områdena bråk, statistik och tid. Lägger ut exakt datum när vi börjar närma oss på school soft. Samt vad eleverna behöver repetera inför provet för att känna sig förberedd inför provet.

Skola hem:

Läxor hittar ni på school soft, återkommande läxor varje vecka i svenska, engelska och matte.

Nästa vecka:

Måndag: Utvecklingssamtal för dig som bokat in mellan 8-10.30. Sovmorgon för er andra till 10.40.
Tisdag: vanlig skoldag, Kamratstödjarmöte för Storgården 10.20-11.00.
Onsdag: Utvecklingssamtals dag för hela skolan
Torsdag: Allaktivitetsdag se mer info om just din aktivitet.
Fredag: vanlig skoldag

Allaktivitetsdagen torsdagen den 30/1 kl: 9.00-14.00:

Skridskor och bad:  Vi samlas vid Ekvallens Sportanläggning/Simhallen  kl. 9. Avslutar dagen kl 14.00. Vi kommer meddela dig vart du ska starta dagen under början av nästa vecka.

DU BEHÖVER: Ett par skridskor, hjälm, tjocka vantar, varma och bekväma kläder samt något mysigt att sitta på. Du behöver även badkläder, handduk och ett hänglås som du kan ha till badaktiviteten. Fika, varm dryck, vattenflaska, bulle eller kaka.

Idrottsalen och yoga: Vi samlas i idrottsalen kl 9.00 och avslutar dagen kl 14.00.

DU BEHÖVER: Bekväma kläder för dagen, idrottskor om du vill. Lunch äter vi på skolan.

Syslöjd och bild: Vi samlas i textilslöjden kl 9.00 och avslutar dagen kl 14.00. Lunch äter vi i skolan.

Inför utvecklingssamtalet:

Inför utvecklingssamtalet vill vi att ni vårdnadshavare går in på school soft och kryssar i de frågor som finns för er. Ni hittar dem under elevdokument. Vi vill även att ni elever går in på er school soft och svara på de frågor som finns för er under elevdokument. Dessa dokument ska vara ifyllda minst två arbetsdagar innan mötet. Ser fram emot att träffa er alla. Mötet kommer som vanligt att hållas av er elever där ni presenterar hur de går för er i olika ämnen. Eleverna har även valt egna mål inför den här terminen. På school soft kan ni även hitta matriser för varje ämne där du som vårdnadshavare och elev kan se hur varje ämneslärare har bedömt er prestation under höst terminen.

Tack för en trevlig vecka tillsammans,

Pedagogerna i Jupiter

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.