Jupiters veckobrev v.11

Hej alla fina i Jupiter,

Idag är det Edit som skriver Jupiters veckobrev. Vi hoppas alla mår bra och tackar er alla som har respekterat de anvisningar som skolledningen har gått ut med.

Kunskaper

No- Vattnets kretslopp

Den här veckan har vi varit i grupper om två eller tre och vi gjorde scratch jr eller stora scratch vi gjorde också presentationer eller plakat om vattnets kretslopp som vi senare visade för klassen.

Vi hade inan sett en tecknad kort film om  vattnets kretslopp ur den filmen plockade vi ut de viktigaste orden t.e.x kondensering ,vattenånga ,avdunstar och nederbörd för att göra våra redovisningar. än så länge har vi inte sett alla redovisningar men hoppas på att kunna göra det snart.

i den röda gruppen har vi börjat prata om våra sjöar och vattendrag för att kunna skriva fakta texter om våra sjöar runt omkring oss.

Ma – Decimaltal

 

Den här veckan har vi fortsatt jobba med decimaltal i onsdags hade röda och gröna kunskapslogg . Vi har jobbat med tiondelar ,hundradelar ,jämfört och storleksordnat decimaltal , hittat på olika talföljder ,avrundat decimaltal till heltal samt adderat och subtraherat decimaltal vi har också övat på att göra uppställning med decimaltal.

Om du tyckte att något att det här var svårt kan du alltid öva på nok.se.

Schack 4an

Eftersom Coronaviruset gjorde så att schack 4an blev inställd hade vi vår egen lilla schack 4. Först gick vi till IP och hade lite roliga lekar sedan gick vi till våra klassrum och spelade schack.

Poängen blev därefter för grön 175 och för röd 131. vi firade med varsin klubba på fredagen för deltagande

SV – Nils Holgersson

Catrin har under den här veckan haft nationella prov med 9a så vi har haft vikarie  vi läste Nils Holgersson. Vi ritade bilder till kapitlet vi läste och använde våra inre konstnärer. Under fredagen läste vi ut boken och påbörjade en serie om våra favorit platser i boken.

        

Skola hem

Nästa vecka:

Måndag: Sovmorgon som vanligt till 9.30. Idrott för Jupiter grön
Tisdag: Idrott för Jupiter röd
Onsdag:
Torsdag: Idrott för Jupiter grön och röd
Fredag:

Övrigt

PIRLS

Vi i Jupiter har blivit utvalda att delta i studien Progress in International Reading Literacy Study (PIRLS).

Studien undersöker elevers läsförmåga och inställning till läsning i årskurs 4. Syftet med studien är att lyfta fram sådant som fungerar bra i den svenska skolan och vad som kan bli ännu bättre.

PIRLS genomförs vart femte år och organiseras av The International Association for the Evaluation Achievement (IEA). Regeringen beslutar om Sveriges deltagande och Skolverket ansvarar för studiens genomförande. Sverige deltar nu för femte gången i PIRLS.

Mer information om studien finns på schoolsoft.

Hemmesta sjöäng

Som en del i vårt projekt-arbete om Östersjön kommer vi den 2/4 att besöka Hemmesta sjöäng då Sportfiskarna bjudit in oss till en dag där vi tillsammans ska göra smarta miljöinsatser för våra fiskar. Vi kommer tillsammans arbeta fysiskt- både bära och släpa. Alla behöver därför oömma kläder och gummistövlar.  Eleverna behöver även vattenflaska och matsäck. Vi återkommer med mer info!

Info från Klubben

Nu är det dags att göra er anmälan inför Påsklovet v.15

Vi önskar att ni skriver Närvaro i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av Klubben alt. att ni tar bort tider samt skriver Ledig i kommentarsfältet om ni är lediga. Viktigt att kommentaren närvaro/ledig skrivs in. 

Observera att torsdag 9/4 (skärtorsdagen) stänger vi 15.00 och att fredag 10/4 (långfredag) samt måndag 13/4 (annandag påsk) är fritids och skola stängt.

Vi behöver ha in er anmälan absolut senast söndag 22 mars för att kunna bemanna korrekt.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Trevlig helg alla fina,

En kommentar

Kommenteringen är stängd.