Jupiters veckobrev v 2

Hej alla fina Jupiterelever och familjer!

Välkomna tillbaka igen! Hoppas att ni alla har haft en fin ledighet. Det är roligt att få träffa alla igen efter uppehållet. Tack för de fina presenterna som vi pedagoger fick av er före jullovet. Det var en massa godsaker; te, godis, fina skorpor mm.


Lite nyheter och förändringar

Jupiter och Mars-klasserna ska från och med den här terminen äta i klassrummen för att minska blandningen av klasserna.
Tältet kommer inte att användas mer.
Vi har under de här dagarna kunnat konstatera att det fungerat över förväntan. Eleverna hämtar mat i ett av grupprummen och sitter på sina vanliga platser i sitt klassrum. En stor eloge till alla inblandade, inte minst köket!
Det som eleverna behöver tänka på är att komma ut lite snabbare på rast så att även vi pedagoger kan få en välbehövlig paus och kunna förbereda för nästa lektion.

Schemat har ändrats lite i och med den nya terminen, se måndag förmiddag (teknik och idrott) samt onsdag morgon (bild och matte-halvklasser) mm. Viktigt att ni går in på schemalänken och kollar.

https://web.skola24.se/timetable/timetable-viewer/lemshaga.skola24.se/Lemshaga%20Akademi/

Kören utgår tyvärr tills vidare p g a att vi enligt rekommendationerna ska blanda eleverna så lite som möjligt över klassindelningarna.

Vi vill att ni påminner era barn om vikten av att komma i tid till lektionerna. Nu när det har varit mycket snö är det vissa som gärna dröjer sig kvar ute. Vi njuter av att se alla elever ha så roligt i backen och vi kommer att köpa in stjärtlappar till Storgårdens elever så snart vi kan. Tyvärr kunde vi inte få tag på några den här veckan.

Lånekorten som eleverna fick före lovet är en värdehandling. Kortet används för att låna i vår utelåda. Det är viktigt att alla tar ansvar för detta och läger det på ett säkert ställe.

Pga mycket snö och utelek är det bra att ta med lite extra kläder, såsom strumpor, vantar mm. Vi är alltid ute på rasterna.

 

Hänt i veckan

På mentorstiden arbetade vi med våra uppsatta mål, halva tiden och den andra halvan var det massage och en känsloövning med Cissi. Det var en liten försmak på en del av innehållet i våra sk ”kurser” som vi kommer att starta upp så småningom. Eleverna fick välja ett kort som visar den känsla de har. Man behövde inte kommentera mer än så.

 

Engelskan

Vi fortsätter att använda oss av det digitala läromedlet på ne.se. Varje vecka blir det glosor som förhörs torsdagen därpå. Dessa kommer att finnas på school soft precis som tidigare. Om ni vill utmana era barn lite extra så träna inte bara på stavning och utan, utan skriv även en mening med varje ord. Veckans ord var en slags repetition, så det var en ganska enkel läxa.

  

 

På torsdagar kommer vi att fokusera på grammatik och olika lekar där vi tränar på att uttrycka oss på ett lekfullt sätt. Den här veckan arbetade vi med orden ”who” och which”. Who används för människor och which används för djur och saker. Vi tittade på veckans avsnitt, skrev meningar med orden och avslutade med att upptäcka Cissis knappsamling. Eleverna fick välja en knapp, beskriva den och fantisera kring vem som kunde ha haft knappen.
Ett litet tips: Om ni vill ge en sommarpresent till fröken, gärna ett bidrag till min knappsamling 🙂

 


Miljöprojekt

Åsa har satt igång ett miniprojekt som handlar om att ”Stoppa skräpet”. Eleverna kommer att skicka in bidrag till en tävling helt i Grön flagg-anda.


Tips från coachen Andreas

På måndag är det dags för den årliga matematik diagnosen ”Förstå Och Använda Tal” (FOAT). Diagnosen är övergripande och innefattar alla räknesätt, huvudräkning och stora delar av det centrala innehållet. Det är en diagnos med syfte att hitta eventuella missuppfattningar i klassen och hos enskilda individer.
Diagnosen är på måndag och är på båda mina lektioner, så ett tips är att ta med en frukt eller liknande så du orkar sitta den tid du behöver 🙂

Ha en fin helg!
/Andreas

Tack för en fin vecka! Trevlig helg!

Cissi, Åsa, Andreas och Miche

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.