Jupiters veckobrev v 20

Hej alla Jupiterfamiljer!


 

Tack för ännu en härlig vecka! Vi går in på slutspurten, bara tre veckor kvar…

Sista engelsklektionen för terminen avslutades med ett av skolverkets bedömningsstöd och sedan massage som belöning! Alltid lika uppskattat! Alla fick också säga något som de tyckte har varit extra kul, eller något som de har lärt sig; musikprojektet, djurforskning, matprojektet, påskfirande i engelsktalande länder, Grammar Company, charader, lekar.

Det är mycket vi har hunnit med och jag ser en väldigt fin utveckling hos alla elever.
Viktigt att vi fortsätter att bygga ett klimat där man vågar göra fel och att vi lär oss tillsammans.

   

 

Teatern

Som ni alla vet börjar vårt teaterprojekt på måndag nästa vecka och håller på i två veckor. Detta är två schemabrytande veckor, så alla andra lektioner utgår. Vi börjar kl 8.20 och slutar kl 14.00 varje dag.
På måndag morgon ses alla tillsammans kl 8.20 i idrottssalen.

Det är en fantastisk möjlighet att få sätta upp en teater med allt vad det innebär av kreativa processer både på och utanför scenen. Allt blir en helhet – där alla är lika viktiga!

Vi kommer att behöva en hel del material till vår teater. Vi hör av er till när vi vet. Redan nu vet vi att vi kommer att behöva vita lucialinnen (om ni vill skänka till oss).

 

Här kommer mer information från Jonas ang vårt projekt:

Hej Jupiter, både barn och föräldrar!

På måndag drar det stora teateräventyret igång! Det blir superkul!
Vi är jätteglada att ännu en gång hittat medel för att ta hit vår proffsiga regissör Lisa för att ta oss in i teatervärldens spännande bubbla. Skolan har dessutom ordnat med vikarier så att även jag finns med hela dagar i två veckor med gruppen. Vi kommer ha hemklassrummen och idrottssalen som våra baser under dessa veckor.

Denna gång sätts en version av musikalen Annie upp, den heter ’Imorgon’ i vårt manus och är en omarbetning av berättelsen som Lisa gjort åt oss.

För lite sedan hade eleverna möjlighet att prova på att spela teater för att i någon mån kunna lämna en önskan om vad man vill göra under projektet.
Vid sidan av scenroller finns ju uppdrag som marknadsföring, scenografitillverkning, kostymtillverkning/insamling, smink, ljudteknik, ljusteknik och scenarbetare osv. Man kan säga att det faktiskt inte blir något alls utan dessa viktiga uppdrag. Vi har 48 roller/uppdrag att sprida ut så ingen blir utan, 24 behövs till det nyss nämnda och 26 roller finns på scen.

Vi fick ett rekordstort intresse för att stå på scenen denna gång och har varit tvungna att dela på ett sätt så att alla inte kunnat få sitt val tillgodosett. Vi har därför varit tvungna att låta lotten få avgöra var man hamnar och utifrån det fördela rollerna. Det är inte möjligt att få med nästan 40 skådisar i en uppsättning med 26 roller. Vi hoppas på er förståelse i detta och att ni kan peppa era barn till det uppdrag som just ditt barn fått.

Marknadsföringsgruppen kommer få som första uppgift att klura på vilken dag som detta ska visas för er. Det kommer ske på länk denna gång. Man kommer få swisha en rekommenderad summa som biljettpeng för att stötta klasskassan. Antingen släpps länken på fredag eller lördag v 22, möjligen kan man köpa med en fikapåse som tillbehör. Det återstår att se 🙂

Nu ser vi fram emot två fantastiska och intensiva veckor som eleverna sent kommer glömma! ☀

Allt gott!
/Jonas Karlhager, musiklärare och projektansvarig

 

Här kommer även en hälsning från trä- och metallslöjden genom Ayla:

Idag har träslöjdsgrupperna gjort klart sina geometriska ljusstakar. Först har vi utforskat de geometriska formerna, de har planerat en egen geometrisk form och sågat ut den ur återvunna reglar. Sen har eleverna utvecklat färdigheterna vid skivputsen och lärt sig använda pelarborrmaskinen. Som avslut har vi pratat om ytbehandlingar och de har kunnat välja mellan täckande färg, färgad bets eller olja.
Fantastiska ljusstakar av återvunnet material där matte, bild och slöjd har kombinerats.

 

Med vänlig hälsning, Ayla

 

Här kommer några bilder från dagens idrottslektion. Vi spelade konfotboll och fotboll. Molnen och regnet låg och lutade på oss men vi klarade oss. Nu två veckor teaterprojekt och ingen idrott.  Hälsningar Gottis

 

Hälsning från Fritids/Klubben

Nu på söndag är det sista dag att gå in på schoolsoft och anmäla närvaro alt. ledighet under sommaren! Information om sommarens öppettider finns på schoolsoft.

Fritids stänger 15.00 på onsdag 26/5 pga planeringseftermiddag.

 

Trevlig helg!

Cissi, Åsa, Andreas och Miche

En kommentar

Kommenteringen är stängd.