Jupiters veckobrev v 36

 

Hej alla Jupiterfamiljer!Tack för en fin vecka tillsammans. Nu känns det som om vi har bott in oss lite mer i våra lokaler och lärt känna alla mysiga och roliga kompisar. Äntligen var det dags att prova schemat för första gången. Naturligtvis kan det kännas lite förvirrande innan rutinerna sätter sig. Vissa förändringar i schemat kan också göra att det har varit lite extra snurrigt den här veckan.

Tack för ert tålamod med både oss lärare och varandra!

Engelska
Eleverna kommer att ha två engelsklektioner varje vecka, en på onsdagen och en på torsdagen.
Onsdagens lektion började med en presentation av mig (Cissi). Sedan fick eleverna sitta två och två och presentera sig för varandra. I ena gruppen hann vi göra en lek och en ramsa… Men vad är det egentligen som är så roligt?

    
  

 

Var pratar man engelska? Eleverna fick titta på en världskarta och ta reda på vilka länder som var markerade.
I båda grupperna har vi även haft massage med instruktioner på engelska, enligt samma modell som förra veckan.

Tilltro till sin egen förmåga; att helt enkelt våga uttrycka sig på engelska är otroligt viktigt.
Att kunna kommunicera i enkelt talad engelska både i tal och skrift är grundläggande under våra lektioner.Ingen är som jag.
Jag tror på mig själv.
Jag gör mitt bästa.
Jag kommer att lyckas.

 

Vad är Big Ben? Mejla svaret till Cissi
Pris till rätt svar utlovas.


Mobiltelefoner i Jupiter läsåret 20/21

Våra mobiltelefoner är bra till mycket men när det kommer till att kunna koncentrera oss på något annat är den ingen bra hjälp. Att ha mobiltelefonen tillgänglig i närheten gör så att vi får lägga mycket av vår energi på att aktivt låta bli att ta fram eller titta på den.

Storgårdens mobilpolicy lyder som följer: (en något förkortad version)
Storgården och Lillgården är mobilfritt. Vi rekommenderar att Storgårdens och Lillgårdens elever lämnar mobilerna hemma.

Vi har idag, fredag, skickat med era elever ett dokument vi vill att ni besvarar. Det handlar så klart om mobilens varande, eller icke varande, i och under skoltid. Läs igenom dokumentet och lämna åter till oss mentorer så snart ni kan. Vi vill i kort att mobilerna lämnas in till oss mentorer under skoltid och inte ligger i någon väska eller annat, om de inte är kvar hemma så klart. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er!

Hälsningar från oss mentorer i Jupiter

Ps. Bifogar dokumentet här digitalt för er som inte lyckades få dokumentet levererat hela vägen hem:)

Mobiler i Jupiter


Hänt i veckan

Veckan har fyllts av många spännande lektioner. Två halvklasser fick träffa vår nya bildlärare Karin under onsdagen. Nästa vecka är det de andra gruppernas tur. Parallellt med bilden hade Andreas programmering i klassrummet.
Här kommer några bilder från olika lektioner:

Fullt fokus på mattelektionen i Singma matte.

Bild- och namnpublicering – bekräfta i Schoolsoft.
I början av varje läsår ber vi vårdnadshavare att i samråd med sina barn att ta ställning till om Lemshaga får publicera namn- och bild på barnet offentligt via skolans hemsida i form av klassernas veckobrev. Observera att vi aldrig skriver ut fullständiga namn på hemsidan utan använder oss utav förnamn samt i vissa fall första bokstaven i efternamnet.
I Schoolsoft finns en nyhet publicerad där vi ber er vårdnadshavare ta ställning till publicering av namn respektive bild. Frågan finns öppen att besvara i Schoolsoft frams till nästa fredag. Ett uteblivet ställningstagande tolkas som att namn och bild på elev ej får publiceras.Kommande datum och aktiviteter:  

V.37

9/9 Onsdag: 17.00-19:00. Digitalt föräldramöte google meet. Länk och mer info kommer senare.

10/9 Torsdag: Skolfotografering

V.39

23/9 Onsdag: Utvecklingssamtalsdag. Tider finns nu ute på school soft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ha en underbar helg!

Önskar Cissi, Åsa, Andreas och Miche

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.