Jupiters veckobrev v 39

Hej alla fina elever och föräldrar i Jupiter!

Tack för en fin vecka tillsammans. Nu börjar alla vackra höstfärger visa sig i vår härliga miljö. Vi hittar mysiga ställen att sitta och prata, spela och leka, eller bara vara…Utvecklingssamtalen

Vi är så glada för alla givande möten som vi har haft med er under utvecklingssamtalen! Eleverna är så duktiga på att leda sina samtal och kommer med kloka funderingar och tankar kring sin egen utveckling. Det känns också så bra att få bekräftelse på att alla trivs och känner sig välkomna i klassen. Det finns naturligtvis olika saker som vi behöver jobba vidare med, båda kring socialt samspel och lärande. Samtliga mentorer kommer att prata ihop sig kring detta.

 

Mentorstiden

Under veckans mentorstid hade vi stormöte med båda grupperna då vi tog upp Idol-leken som många av eleverna har varit med i de senaste dagarna. Vi har gemensamt bestämt att juryn kommer att bytas ut varje dag och att ingen åker ut. Däremot utses en vinnare per omgång, men sedan får alla vara med igen. Det är inte okej att ge dåliga kommentarer. Nu hoppas vi att denna glada och lustfyllda lek kan få fortsätta.

 

Det är så roligt att eleverna är så kreativa och kommer med egna idéer och förslag. De har tänkt ut ett litet belöningssystem där lärarna kan markera om det har varit en bra lektion. När stora rutan är halvfull kommer en belöning att utdelas och när rutorna i båda klassrummen är fulla kommer hela klassen att göra en aktivitet. Förslag på aktivitet lämnas i en låda.


Engelska

Under förra veckans engelsklektion tittade vi lite närmare på vad som står i engelskmatrisen; allt som vi ska arbeta med under våra engelsklektioner. Och det är inte lite:

Hörförståelse, läsförståelse, muntlig förmåga, muntlig interaktion, skriftlig förmåga, skriftlig interaktion, arbetssätt, följa instruktioner, använda språkliga strategier, välja och använda material från olika medier, realia (livsvillkor, kulturella företeelser där engelska språket används).

Som jag berättade på föräldramötet kommer vi att använda oss av olika material, lärobok och digitala läromedel. The Grammar Company” på ur.se är ett väldigt populärt inslag samt lekar och massage på engelska. Låt nära ditt barn ge ett smakprov!

Gå gärna in på school soft och titta närmare på ämnesmatrisen.
Under varje lektion kommer jag att förtydliga vad vi tränar på och varför.

Jag kommer att dela ut en ny engelskläxa varje torsdag. Mer information kommer att ligga under nyheter på school soft. Vi tränar just nu på stavning och grammatik (singular och plural).

 

 

Mot nya äventyr

I slutet av veckan fick vi säga hej då till vår kompis Jamie som ska ge sig ut på nya äventyr. Familjen kommer att flytta till Singapore. Vi önskar er lycka till och kommer att sakna Jamie jättemycket. Du är god vän med ett hjärta av guld!
Kompisarna skrev hälsningar i ett kort och vi avslutade veckan med att äta glass tillsammans.

 

 


Vad använder de för mattebok i Singapore?

 

Tips till alla nya föräldrar:
Klassens föräldrar har en fb-grupp. Välkommen att gå med om du vill:

https://www.facebook.com/search/top?q=lemshagaf%C3%B6r%C3%A4ldrar%20f%C3%B6dda%2010%20-%20jupiter%202020-2021

 

OBS! Viktigt information inför måndagens vandring:
Vandring Jupiter

 

Nu önskar vi en en jätteskön helg!

Cissi, Miche, Åsa och Andreas

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.