Jupiters veckobrev v.42

Tack alla härliga Jupiter familjer för den här veckan,

Den här veckan har vi fått möjligheten träffa er föräldrar under Jupiters föräldramöte, tack för att så många av er kunde komma. På school soft finns den presentation som vi visade under mötet samt saker som lyftes av er föräldrar så alla kan ta del av informationen.

Kunskaper

Matematik – Addition och subtraktion

Den här veckan avslutade vi vårt kapitel kring addition och subtraktion. Vi har under kapitlet jobbat med olika räknemetoder för addition och subtraktion. Stort fokus har även varit på problemlösning där vi har med hjälp av blockmodellen kunnat visualisera vad som ska göras. Vi har pratat om hur vi ska ta oss ann ett problem genom att ta det i flera steg. Blockmodellen är en modell som ger eleven en större bild kring vad som behöver göras i de olika stegen.

  1. Förstå problemet (frågan), här stryker vi under det viktigaste och försöker sortera i vad det faktiskt står.
  2. Rita, vi gör en plan genom att rita upp problemet med hjälp av blockmodellen för att få syn på vilka steg vi behöver göra.
  3. Metoder, vilka räkneoperationer behöver vi göra och på vilka olika sätt kan vi göra, vi genomför det vi ritat upp.
  4. Kontrollera svaret, är svaret rimligt?

Vi har även fortsätt lära känna blockmodellen genom Math Playground som vi fick höra att tidigare årskurser arbetat med för att lära sig blockmodellen. Här kan eleverna i tre steg kunnat lösa olika problem genom att använda sig av blockmodellen. Vi har här startat med enkla problem då denna sida är på engelska.

  

Nästa vecka kommer vi starta kapitlet 3 Multiplikation och Division. Här kommer eleverna öva på tabellern 1-10. Kunna multiplicera och dividera med 10 och 100. Multiplicera och dividera 2 siffriga tal. Kunna se samband mellan multiplikation och division. Vi kommer även att dividera med rest.

Matteläxa under det här kapitlet kommer framförallt handla om att fortsätta hemma med att öva tabellerna 1-10 så att dessa sitter. Samt kunna se sambandet mellan division och multiplikation. Jag (Camilla) kommer lägga ut uppgifter på school soft men har även startat ett Classroom för Matematik där jag kommer lägga uppgifter som eleverna kan öva på. Dessa kommer eleverna även ha möjlighet att öva på under lektionstid när de är färdiga. Alla elever som vill kommer även få tillgång till en multiplikationsruta på deras bord.

Skola hem
Föräldramöte

Tack för att så många av er hade möjlighet att delta under veckans föräldramöte. På school Soft hittar ni den presentation som visades. Samt det dokument som Föräldrakoornatorerna har sammanställt kring Ängsholmen. Klassföräldrar för denna termin är föräldrar till, Olle, Siri, Livia, Felicia, Oscar, Leia, Emma och Wilma.

Förväntansdokument

Vi önskar få in förväntansdokumentet av er alla senast 25/10. Om ni inte har möjlighet att skriva ut så finns det fortfarande dokument i Jupiter gröns klassrum. Om ni inte godkänner det som står i dokumentet ber vi er kontakta oss.

Hälsouppgift

Judith hoppas alla har hunnit fylla i hälsouppgiften inför måndag 21/10 då vecka 43 är sista veckan som hon kan hålla samtal med Jupiter. Så lämna gärna in lappen senast måndag så hon hinner samtala med alla elever.

Information

Vecka 43

Mån:  Idrott ”höstjogg 3 km” för grön. Tänk på att ta med skor för att jogga utomhus (ej stövlar)
Tis: Idrott ”höstjogg 3 km” för röd. Tänk på att ta med skor för att jogga utomhus (ej stövlar)
Ons:
Tors: Idrott ”klassensval utomhus” för båda grupperna.
Fre:

Blänkare:

v. 45 Idrott inne, från vecka 45 så hälsar Krister att idrottslektionerna kommer vara inomhus.

v. 44 Höstlov – glöm inte att skriva närvaro eller ledig på School Soft under ert/era barns tider.

28/11 Fatimas resa – En interaktiv föreställning där publiken styr utgången.

Tack för den här veckan,

Jupiters pedagoger

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.