Jupiters veckobrev v 46

Hej alla fina Jupiterelever och familjer!

Nu avslutar vi en mycket speciell vecka då vi tyvärr inte har kunnat träffas som vanligt på Lemshaga. Kanske känner vi nu ännu mer hur mycket det betyder att få vara tillsammans, lära av varandra och ha kul tillsammans. Vi behöver varandra!

Vilken tur ändå att vi har kunnat ses digitalt och ha våra lektioner hemifrån.

Vi mentorer är så stolta över er! Ni har verkligen gjort ert absolut bästa för att klara alla lektioner och uppgifter den här veckan! Vi är så imponerade över ert tålamod och engagemang.

Tack också till alla föräldrar där hemma som har stöttat, speciellt när allt inte har gått som man har tänkt sig. Kanske en länk som inte dök upp eller en uppgift som var svår att klara av. Tillsammans klarar vi allt. Man lär sig ju mycket genom sina misstag, glöm inte det.

Under rasterna har flera elever spontant ”träffats” och kanske hittat en intressant ordbok i hyllan, gjort en dans, rörelse, lek, eller tipsat varandra om spel och hemsidor. Vi lärare har också fått en liten inblick i hur ni har det där hemma. Någon har en gunga i sitt rum som hen har använt i pauserna, någon har en fantastisk tapet med framsidor ur olika serietidningar. Tapeter, trädgårdar, föräldrar och mycket annat har synts i bakgrunden… I länken finns en ”Grön Flagg-gympa” som Andreas gjorde med eleverna.

 

[

 

 

 

 

Engelska

Eftersom det är Cissi som skriver den här veckan kommer fokus vara på mina lektioner i engelska.
Vi har startat vårt musikprojekt och alla elever har nu valt en låt, men det är lite olika hur långt de hann under den första lektionen i onsdags. Nästa vecka kommer vi att följa upp arbetet och jobba vidare. Projektet kommer att pågå fram till jul.
(se dokument)

 

Musikprojekt i Jupiter

På torsdagslektionerna är fokus just nu på grammatik. Vi tittar på ett avsnitt på ur.se av ”Grammar Company”, som är mycket populärt hos eleverna. Väldigt pedagogiskt också om du frågar mig.
Förra veckan pratade vi om och skrev meningar kring futurum (framtiden). Vi drömde oss bort till julen och vad vi vill/kommer att göra under ledigheten.

Den här veckan avsnitt handlade om att komparera adjektiv (ni vet hur något är eller hur det ser ut).
Eleverna fick översätta meningar från svenska till engelska. Nästa vecka kommer vi att repetera meningarna och rätta inlämningarna som många elever lyckades fylla i.

Själv har jag inte så stor erfarenhet att arbeta via meet och Classroom, men det gick faktiskt över förväntan tycker jag.
Kul att se eleverna, småprata lite innan lektionen, upprop på engelska, genomgång och Cissis handskrivna översättningar på små lappar 🙂 Det bjuder jag på.

 

Stor kram till er alla! Ni är fantastiska!

Cissi, Miche, Åsa och Andreas

 

4 kommentarer

  • Det var roligt att jobba hemma men synd att man inte kunde leka med sinna kompisar ‍♀️. Det ska bli roligt att komma till baka till skolan. Det funkade bra.

  • Vi har läst. Och vi hade det jätte bra under denna digitala skolvecka. Över all förväntan. Tack för ett superduperbra jobb från er lärare!

Kommenteringen är stängd.