Jupiters veckobrev v.46

Hej alla Jupiterfamiljer!

Även om det är synd att snön försvinner har det varit skönt med en helt vanlig vecka utan störningsmoment. Det är många av eleverna som njuter av att leka ute i snödrivor även när de töar och det är väldigt skönt att se att så många har riktigt bra kläder för att vara ute, tack för det! Även om eleverna nu går i åk4 har de barnasinnet i behåll och behöver ha möjligheterna att leka på rasterna, de har inte kommit till den punkten att de står och hänger under tack eller drar sig för att gå ut och de bästa förutsättningarna för lek är bra kläder.

 

bild1 bild2

 

 

 

 

 

 

Som ni har läst på schoolsoft är det lite förändringar nu i och med att Malin är sjukskriven. Jessica har kommit in som resurs i klassen och det fungerar väldigt bra. Vi har även dragit igång vårt stora ämnesövergripande projekt kring Sveriges landskapsdjur och landskap.

Det kommer bli några fler förändringar schemamässigt under v.47, vi uppdaterar schemat på schoolsoft och hemsidan så fort det är klart. Vi behöver flytta om en del lektioner för att ha täckning med en lärare hela tiden. Jessica går in och tar läxhjälp och fördjupnings timmar medans Ayla tar Svenska, Matematik och No. Det största förändringen blir att Jupiter RÖD kommer att behöva gå 1 timme längre på fredagar för att deras timplan ska stämma.

Schema ändringarna kommer att gälla fram till jullovet. Hör gärna av er med frågor som ni eller eleverna har under den här tiden. Skicka ett mail till Ayla eller Julia så svarar vi så fort som möjligt.

 

Sveriges landskapsdjur och landskap.

Vi introducerade projektet med att lära oss mer om olika kategorier av djur med hjälp av programmet Tax och tass från urskola.se, där fick vi en bredare förståelse av olika släktskap och utvecklingar som har skett bland hund/kattdjur, smådäggdjur, fiskar, fåglar och reptiler.

Därefter introducerade vi landskapen och Sveriges unika natur med hjälp av de första två avsnitten i Geografens testamente.

Eleverna fick även själva söka fakta om de olika landskapens koppling till landskapsdjuren med en tipspromenad och en karta över Sverige. Det av fantastiskt att se hur 48 elever engagerade sig i uppgiften ute och tog informationen på största allvar.

 

bild3

Svenska och matematik

Parallellt med vårt projekt arbetar vi också ämnesvis i Svenska med ordklasser. Först och främst har vi fokuserat på substantiv, adjektiv och verb, se Lpp’n Ordklasser för att få veta mer om hur vi arbetar.

I matematiken går vi över till ett nytt avsnitt om statistik, tabeller och diagram. Eleverna har varit med och utvärderat de båda arbetsmaterialen vi har att tillgå. Och efter väldigt välformulerade motiveringar gällande vilket material vi ska använda har vi kommit fram till att vi ska arbeta utifrån elevdemokratin och individanpassa undervisningen genom att ge alla möjlighet att välja det material som passar de bäst. Eleverna kommer alltså få möjlighet att själva välja vilken mattebok de ska arbeta i under det här delmomentet.

 

Information v.47

Scheamförändringar, se schema i schoolsoft och mer information där

mån: idrott båda grupperna

tis: idrott Röd

ons:

tors: idrott Grön

fre: Röd slutar 14.35 pga schemaändring

 

 

Varma hälsningar

Ayla, Julia och Jessica,

Malin hälsar så mycket till er alla!

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']