Jupiters veckobrev v 8

Hej alla Jupiterfamiljer!

 

 

Äntligen lov! Det är ni alla så välförtjänta av.

 

Tyvärr har jag (Cissi) inte träffat eleverna under den här veckan. Jag har varit förkyld, och under den här pandemitiden är vi alla extra försiktiga med smittspridning, så jag blev ordinerad att vara hemma under veckan.
Tråkigt, om ni frågar mig. Jag vill vara i skolan och träffa alla fina elever och trevliga kollegor!
Vilken tur att det finns det personer som kan vikariera för mig. Tack Victor, Trixie och Åsa!

Under veckans engelsklektioner fick eleverna tillfälle att förbereda sig inför sina presentationer i deras Animal project. Detta var ett litet projekt där eleverna fick välja varsitt djur och ska fakta (välja ut fem meningar) från en faktasida anpassad för elever på engelska.

På onsdagen tittade vi på ett nytt avsnitt i Grammar Company om verb i Past time (dåtid). Vi lärde oss att det finn regelbundna och oregelbundna verb… Något som säkert många av er föräldrar har tragglat under er skolgång.

Torsdagens presentationer skedde i grupper med fyra i varje. De gav varandra respons, two stars and a wish.

Eftersom jag inte har kunnat vara med på presentationerna kommer eleverna få göra presentationen ännu en gång (och kanske ännu bättre) efter lovet. Även orden kopplade till detta projekt kommer vi att arbeta vidare med.

 

Här kommer veckans innehåll skrivet av några elever:

Matte

Vi har påbörjat ett nytt kapitel i en ny bok, som heter 4B. Just nu jobbar vi med decimaltal. Vi har upptäckt ental, tiondelar och hundradelar t.ex fem hundradelar är = 0,05.

 

SO

Vi har gjort filmer om religion som vi kommer redovisades idag fredag för klassen. De kommer ligga i Classroom under svenska eller so/region mappen. Det var roligt att redovisa och titta på filmerna.

 

NO

På no har vi precis avslutat teknik och påbörjat ett nytt ämne som heter kemi under onsdagens lektion gick vi ner till grillplatsen och Andreas tog med en coca cola light och mentos sen frågade han vad kemi var Vi svarade att det kunde vara t.ex medicin explosioner eller att blanda olika vätskor och få kemiska reaktioner. Senare på lexikonen pratade vi om periodiska systemet

 

SV

Idag på fredag så har vi nyss påbörjat ett nytt kapitel. Kapitel 3. Den heter framtiden. Det handlar om att vi hittar nya djurarter och nya uppfinningar. Och medans så vi skriver så övar vi på skiljetecken. Vi kommer fortsätta att skriva på kapitel 3 efter lovet.

 

Eng

Under engelskalektionerna så har vi jobbat med animal projekt det är ett projekt som vi skriver typ en fakta text på engelska om ett djur. Vi har redovisat dom för varandra i en liten grupp med fyra i varje.

 

 

Hälsning från Åsa:

Hej alla föräldrar!

Idag har vi avslutat temat med våra världsreligioner och det har varit mycket roligt att se hur alla har lärt sig så mycket och diskuterat om livets stora frågor. Tillsammans i grupper har de nu färdigställt olika faktafilmer som nu ligger på classroom för alla att se och lära. Dessa filmer ligger i mappen som heter ”prov”

Själva provet är som bekant framflyttat till torsdag och fredag v.10 efter lovet då vi helt enkelt behövde mer tid för att lära oss och färdigställa alla filmer. Jag har idag även skickat med alla elever en liten present i form av en tankekarta i A3-format. Där finns allt eleverna ska kunna inför provet.

Ha det bäst så länge och njut av lovet!

Kram Åsa

 

Hälsning från Klassföräldrarna:

Hej alla Jupiterfamiljer!

Här kommer äntligen lite återkoppling från höstens försäljning av ljus och saffran. Ni gjorde en superbra insats och summan till klasskassan blev 28.100 kr. Saffransföretaget är lite struligt och de har inte fakturerat än, därför kommer ytterligare 12.100 kr sättas över till klasskontot, dessa pengar är en skuld i väntan på att fakturan kommer. Med lite överslagsräkning borde vi därmed ha drygt 117 000 kr i klasskassan, samt ytterligare 12.000 tillfälligt på kontot.

Hälsningar från Ann-Charlotte och Ann-Sofie

 

Nu önskar vi er alla ett skönt lov!

Cissi, Åsa, Andreas och Miche